luni, 6 mai, 2024

Încă o zi plină de activități pentru minte, inimă și spirit la Zilele Culturale ale Bârladului 2022!

Distribuie:

Publicat:

A doua zi din cadrul celui mai important și așteptat eveniment cultural al anului – Zilele Culturale ale Bârladului, ediția 2022 – a fost, cel puțin până acum, una plină de activități interesante și de înaltă ținută, care nu au făcut decât să încânte publicul avid de astfel de manifestări.

Ziua a debutat cu lansarea unei cărți-document – ”Între prestigiul numelui și nedreptatea istoriei – generalul Traian Grigorescu, fiul Eroului de la Mărășești” -, semnată de generalul de brigadă (r) Adrian Stroea. Evenimentul a fost găzduit de sala mică a Cinematografului ”Victoria” și s-a bucurat de prezența unui auditoriu numeros, în frunte cu primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș.

Cartea a fost prezentată chiar de autor, respectiv generalul de brigadă (r) Adrian Stroea, care, la final, a donat câteva exemplare din lucrarea sa Bibliotecii Municipale ”Stroe S. Belloescu” Bârlad.

La rândul său, primarul Dumitru Boroș i-a mulțumit generalului (r) Stroea pentru gest și pentru întreaga acțiune: ”Vreau să-i mulțumesc domnului general Stroea pentru această frumoasă activitate și suntem onorați că ne-a vizitat și a împărtășit cu noi momente atât de frumoase. Faptul că Armata Română are în componența sa oameni de talia domnului general Stroea nu poate decât să ne bucure și să ne confere încrederea că țara noastră este în continuare pe mâini bune. Vă așteptăm cu drag și pe viitor și în semn de mulțumire și recunoștință îmi permit să vă declar personalitate a municipiului Bârlad”.

”Ostilitățile” s-a mutat apoi la Galeriile de Artă ”N. N. Tonitza” unde a avut loc vernisajul expoziției de pictură și sculptură din cadrul unei noi ediții a ”Anualei Artiștilor Plastici Bârlădeni”. Peste 20 de artiști plastici locali și-au expus diverse lucrări, expoziția putând fi admirată de publicul larg și în zilele următoare.

A venit apoi rândul Cercului Militar Bârlad care a găzduit și organizat în colaborare cu Secția Bârlad a Societății de Numismatică și Asociația ”Viitor Trecutului Nostru” o inedită expoziție având ca titlu (și tematică) ”Eroismul Armatei Române în medalistică, filatelie și creații literare”.

Programul zilei a mai inclus și festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Regional ”Luceafărul”, activitate derulată la Școala gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici” și organizată de Asociația Astronomică ”Sirius” și Primăria Bârlad.

Cea de a doua zi din cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului se va încheia cu o serie de activități (programate a începe la ora 18) la fel de interesante și atractive pentru publicul larg, organizate și găzduite de Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad: Noaptea Muzeelor, atelier de creație, vernisare de expoziții, Concert ”Pianul Călător”, precum și proiecția unor filme documentare de astronomie.

Duminică, 15 mai 2022, se anunță a fi o zi la fel de specială, chiar dacă sunt programate a se desfășura doar două evenimente. Unul dintre acestea este Sesiunea de comunicări a Societății de Geografie din România, cu tema ”Reconfigurări și adaptări existențiale ca răspuns la provocările mediului înconjurător”, activitate ce se va desfășura în Sala ”Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Primăriei Municipiului Bârlad și va debuta la ora 11.

Cea de a doua activitate duminică, care va începe la ora 10 și se anunță a fi capul de afiș al zilei, este ediția cu numărul III a Cupei ”Titi Aur”, etapa off-road, 2022. Competiția, care promite a fi una extrem de spectaculoasă și cu multe surprize pentru împătimiții acestui sport, se va derula în locația de acum consacrată, respectiv poligonul din zona lizierei de la marginea cartierului Cotu Negru. La start s-au înscris 40 de mașini, special adaptate și omologate pentru teren accidentat, mânuite cu profesionalism de echipaje din județele Argeș, Buzău, Galați, Vrancea, Iași, Vaslui și Municipiul București.

Programul complet al tuturor manifestărilor din cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului, ediția 2022, poate fi consultat pe site-ul și pagina de socializare ale Primăriei Municipiului Bârlad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img