marți, 7 mai, 2024

New York Times vrea să ajungă la 15 milioane de abonaţi până în 2027

Distribuie:

Publicat:

– Compania care deţine cotidianul american New York Times şi-a propus miercuri un obiectiv de a atrage 15 milioane de abonaţi până la finele lui 2027, ceea ce înseamnă dublarea bazei actuale de abonaţi, pe măsură ce preia alte media digitale, informează Bloomberg.

Precedentul obiectiv al New York Times, anunţat în 2019, era de 10 milioane de abonaţi până în anul 2025. Însă spre deosebire de acea ţintă, noul obiectiv este bazat pe numărul de abonaţi unici în loc de numărul total de abonamente. Unele persoane se abonează la mai multe produse New York Times, precum cele dedicate pasionaţilor de jocuri sau gătit, iar acum compania se concentrează pe atragerea mai multor persoane care să plătească pentru un pachet cu mai multe produse.

Miercuri, New York Times a informat că la finele anului trecut avea un total de 7,6 milioane de abonaţi. De asemenea, compania a informat că în trimestrul patru al anului trecut veniturile sale au crescut cu 17% până la 594,2 milioane de dolari iar profitul ajustat a fost de 43 de cenţi pe acţiune, ambele peste estimările analiştilor.

Noul obiectiv anunţat miercuri este o dovadă a încrederii celor de la New York Times în modelul bazat pe abonament. Chiar dacă creşterea numărului de abonaţi a mai încetinit după ritmul rapid înregistrat în perioada administraţiei Trump, directorii de la Times spun că au dobândit o mai mare experienţă în atragerea de cititori plătitori. În ultimele trei luni ale anului trecut, New York Times a atras 375.000 de abonaţi, şi mai mult de jumătate din aceştia sunt abonaţi la alte produse decât ştiri, inclusiv gătit şi jocuri.

New York Times încearcă să atragă mai mulţi utilizatori prin achiziţii. Săptămâna aceasta Times a finalizat preluarea Athletic, un website specializat pe ştiri din sport, şi de asemenea a preluat popularul joc Wordle. Având în vedere că Athletic are aproximativ 1,2 milioane de abonaţi, Times susţin că şi-a atins deja obiectivul anterior privind 10 milioane de abonaţi, informează Agerpres.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img