marți, 26 septembrie, 2023

Îngrijorare la nivel oficial: Criza refugiaților din Ucraina poate genera o epidemie de tuberculoză

Distribuie:

Publicat:

Ucraina este a patra țară a lumii în privința cazurilor de tuberculoză endemică, situație punctată recent de însuși Anthony Faucci, lider al programului american anti-Covid, ceea ce ar putea constitui un mare risc de epidemie în țara noastră, generată de refugiații ucraineni.

Semnalul de alarmă este tras în parlament de AUR, prin deputatul Nicolae Roman, care a făcut o sesizare în acest sens către miniștrii Internelor și ai Sănătății.

 

Problema tuberculozei endemice –  rezistența la antibiotice

”În imaginile difuzate despre exodul refugiaților dinspre Ucraina spre România, nu am observat nici un fel de amenajare cu logistică medicală minimă care să asigure un triaj medical.

În cotidianul britanic The Telegraf din 05.03.2022, doctorul A. Faucci semnalează problema tuberculozei endemice care înregistrează 30.000 de cazuri anual în Ucraina. Boala este rezistentă la tratamentul medicamentos și este contagioasă. Privind această situație, oficialul american a precizat că poate genera o teribilă tragedie de sănătate publică, țara fiind a 4-a cu cea mai ridicată rată dintre 53 de țări, conform declaratiei OMS.

Avînd în vedere riscurile medicale generate de presupusa existență a unor biolaboratoare în Ucraina, precum și situația sanitară destul de precara a populației migrante a acestei țări în România, faptul că această populație e prezumtiv purtatoare a bolilor sus-amintite, vă rog să-mi precizați:

1. Cum se ține evidența persoanelor ucrainiene intrate în România și care sunt cazate la diferite familii, pe o arie foarte largă de răspîndire?

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img