sâmbătă, 25 mai, 2024

Nicolae Ciucă, dezlănțuit: Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei e oribil

Distribuie:

Publicat:

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei spunând că francofonii trebuie să fie solidari pentru a face față gravelor provocări din întreaga lume. Guvernul României se alătură francofonilor din întreaga lume pentru a celebra bogăția limbii franceze și diversitatea culturii francofone din întreaga lume, a scris Ciucă în deschiderea mesajului. Apoi, premierul român s-a referit la provocările actuale, inclusiv la războiul din Ucraina.

„Mai mult ca oricând, marea familie a Francofoniei trebuie să dea dovadă de solidaritate pentru a face față gravelor provocări din spațiul francofon, precum oribilul război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, situația umanitară tragică generată de acesta sau deficitul de securitate și amenințarea terorismului în Africa Saheliană. În aceste vremuri dificile, apărarea și păstrarea valorilor comune ale Francofoniei – precum pacea, democrația și solidaritatea, bazate pe respectarea dreptului internațional și a cooperării multilaterale, respectarea drepturilor omului și dezvoltarea durabilă – devin primordiale”, a scris Nicolae Ciucă în mesajul publicat de Ziua Internațională a Francofoniei.

Nicolae Ciucă a subliniat importanța limbii franceze pentru români. „Francofonia în România, o țară în care limba franceză nu este o limbă oficială, ci o limbă a inimii, este un excelent exemplu de succes și reprezintă un punct forte pentru francofonia științifică internațională, susținută de o rețea cu 116 filiere universitare francofone în România”, a adăugat prim-ministrul român. Mesajul se încheie cu o urare în limba franceză.

Contiuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img