marți, 30 aprilie, 2024

Nimeni nu mai pleaca fara aceasta amintire de la Iasi! Un tanar a pus bazele unei afaceri unice in Romania! Doar la Palatul Culturii exista! FOTO

Distribuie:

Publicat:

• Iasul, Capitala Tineretului, prezinta din ce in ce mai multi tineri cu initiativa • A crezut in visele lui si a muncit pentru a le indeplini • Un tanar iesean a adus pentru prima oara in Romania acest concept si primeste zilnic aprecierile clientilor • A primit aprobarea de a instala dispozitivul in una dintre cele mai importante cladiri din Iasi • Conceptul pe care l-a promovat in Iasi va pleca spre toata tara

 

Iasul, devenit Capitala Tineretului din Romania, isi merita titulatura cu desavarsire. Asta o demonstreaza miile de tineri ieseni care promoveaza actiuni culturale, initiative de business, spectacole de arta, intruniri cu scopul de a dezvolta mediul urban, dar si cel rural. Unele initiative au avut o sonoritate mai mare, altele sunt inca la stadiul de lucru, iar altele s-au desfasurat in grupuri mici, departe de ochii publicului. Din oricare categorie ar face parte, tinerii ieseni demareaza in fiecare an proiecte inovative, menite sa contribuie la dezvoltarea Iasului si sa pastreze orasul in topul celor mai active orase ale tarii.

Unul dintre tinerii care au luptat pentru ca Iasul sa devina Capitala Tineretului din Romania este Alex Pascariu, in varsta de 28 de ani. Acesta este un fotograf pasionat si dedicat, implicat in fotografie inca din anul 2010, pe cand avea doar 19 ani. Inca din timpul liceului a urmat cursurile de fotografie si film din cadrul Palatului Copiilor.

Pe langa pasiunea pentru fotografie de evenimente, Alex este un promoter turistic al Iasului prin doua proiecte fotografice inedite: "Iasi Souvenir" si Photobooth. "RO Souvenir Photo Booth" este un concept unic in Romania, ce permite utilizatorului sa isi creeze amintiri din locul pe care il viziteaza. Astfel, clientul isi poate alege colajele dorite cu imagini cu puncte turistice din Iasi, Romania, sa realizeze fotografii la minut, sa le editeze dupa bunul plac, iar mai apoi sa le printeze la dimensiunea unei carti postale. Clientii pot primi astfel, ca suvenir, o carte postala sau un calendar, cu ei si cu obiectivele turistice din Iasi.

Unic in Romania

"RO Souvenir Photo Booth" este un proiect la care Alex a lucrat din pasiune. A crezut cu ardoare ca Iasul are nevoie de o idee inovatoare si ca punctele turistice din oras merita promovate. Astfel, acesta a adus pentru prima data in Romania un concept care avea sa fie apreciat de sutele de turisti care viziteaza Iasul. Clientii lui nu vor pleca din Iasi fara un suvenir, un suvenir inedit sub forma unei carti postale, ori a unui calendar, magnet de frigider si semn de carte, toate acestea create la moment dupa placul fiecaruia. Plusul pe care il aduce prin acest concept este faptul ca persoanele, dupa ce se fotografiaza, pot alege fundalul fotografiei reprezentat de un punct turistic din Iasi.

"Ideea unei cabine foto de tip suvenir a venit ca urmare a unei nevoi existente în piata. La acel moment, aveam deja doua proiecte foto la care lucram si aveam cunostintele necesare despre preferintele clientilor, multe dintre imaginile cu Iasul fiind realizate si la cererea lor. Iasi Souvenir aduce noutatea prin crearea la minunt a suvenirurilor de tip carti postale, magneti de frigider si semne de carte, toate acestea cu imagini din Iasi. Pe langa acest concept, am mai promovat si Happybox Photobooth, o cabina foto pentru evenimente. Acestea reprezinta cele doua proiecte la care lucrez din 2016, astfel incât îmbinarea lor ulterioara a fost inevitabila. Imaginile realizate pentru Iasi Souvenir au fost integrate ulterior în noua cabina foto turistica în diverse colaje foto ce încearca sa puna în evidenta clientii si punctele turistice din Iasi. Practic, oricine îsi poate realiza o carte postala personalizata cu imaginea lor si mai apoi sa o printeze. Pe lânga aceste functii, cabina foto poate sa printeze carti postale normale si fotografii ale clientilor luate chiar de pe site-urile personale de socializare", spune Alex Pascariu, fotograf, prima persoana care a adus acest concept in Romania.

Se va extinde

Initiativa ambitioasa a lui Alex i-a adus succesul. Acesta a reusit sa primeasca aprobarea de a monta Photobooth-ul in incinta celui mai vizitat muzeu din Moldova si anume, Palatul Culturii. Fiind un punct turistic relevant pentru Iasi, clientii, dupa ce au vizitat Palatul Culturii, pot lua acasa suveniruri care sa le aminteasca de locul vizitat.

Practic, se intampla uneori ca dispozitivele pentru fotografiat personale sa nu mai functioneze din varii motive. Photobooth are menirea de a oferi fotografii la minut cu un pret mai mult decat rezonabil. Astfel, pretul unui calendar sau a unei carti postale cu o fotografie personalizata cu punctele turistice din Iasi, cu formatul 10×15 de centimetri, se poate achizitiona la suma modica de doar zece lei. Alex are in plan extinderea business-ului si in alte orase, datorita cererilor in crestere ale clientilor.

"Montarea ei în Palatul Culturii a venit si ca o urmare a colaborarii pe care o avem pe Iasi Souvenir, dar mai ales pentru ca reprezinta un simbol al orasului, fiind cel mai vizitat muzeu din Moldova. Extinderea proiectului va aduce în prima faza si alte functii cabinei foto, cum ar fi printare semne de carte, atasare magnet pentru transformarea cartilor postale în magnet de frigider, adaugarea altor imagini din România, cu alte puncte turistice. De asemenea, suntem în discutii pentru montarea altor Souvenir Photo Booth in locatii precum Aeroportul Iasi, Palas, dar si cu alti parteneri din Bran, Brasov sau Sinaia", incheie Alex Pascariu.

Succesul lui Alex este rezultatul unei munci asidue, a unei ambitii greu de potolit si a unor vise in care a crezut si pe care nu le-a abandonat atunci cand drumul parea greu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img