duminică, 21 aprilie, 2024

Nou focar de hepatita A, cu 17 cazuri, confirmat in Vaslui.

Distribuie:

Publicat:

Un nou focar de hepatita de tip A a fost confirmat de autoritatile sanitare vasluiene in localitatea Doagele, al doilea din judetul Vaslui, dupa ce 17 persoane au fost internate in spital cu “boala mainilor murdare”, numarul total al imbolnavirilor in judet ajungand la 66,scrie mediafax.ro

 Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui a confirmat, in baza analizelor de laborator, existenta a 17 cazuri de hepatita virala de tip A in localitatea Doagele, o comunitate cu 800 de locuitori, fara apa curenta si canalizare.

Zece dintre cei 17 bolnavi internati in spital sunt copii cu varste cuprinse intre doi si 14 ani, cauza aparitiei focarului fiind igiena precara in randul populatiei din comunitatea respectiva.

“Asa cum prevad procedurile, au fost recoltate probe de apa din fantani pentru a se vedea incarcatura microbiana, in functie de care se vor stabili masurile specifice de igienizare. Totodata, s-a dispus dezinfectarea latrinelor la familiile unde au aparut cazurilor de boala, facandu-se si o educatie sanitara a populatiei din comunitate”a declarat purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

 Pe langa cele 17 cazuri de hepatita de tip A de la Doagele, autoritatile sanitare vasluiene au mai confirmat existenta bolii la alte 49 de persoane din focarul de la Paltinis.

In aceste conditii, numarul total al cazurilor de hepatita de tip A in cele doua focare din judetul Vaslui a ajuns la 66.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img