luni, 6 mai, 2024

Nu cumparati balsamuri pentru rufe – sunt nocive! Preparati unul natural si inofensiv!

Distribuie:

Publicat:

Tuturor ne plac hainele frumos mirositoare, dar stiati ca producatorii adauga arome daunatoare in balsamurile de rufe? Acestea sunt deosebit de periculoase pentru copii.

Expertii explica faptul ca emolientii comerciali cauzeaza alergii si, luand in considerare continutul lor ridicat de substante chimice, acestea nu sunt prea prietenoase pentru sanatate. Emolientii patrund in organism prin piele si provoaca daune grave.

Prin urmare, evitati folosirea balsamurilor de rufe pline cu substante chimice, atunci cand spalati rufele, mai ales hainele copiilor.

Ftalatii sunt adaugati pentru a obtine miros, iar studiile au aratat ca acestia dauneaza echilibrului hormonal la animale. Prin urmare, utilizand emolientii, nu va afectati doar sanatatea, ci si mediul inconjurator.

Sa speram ca acum sunteti convinsi ca ar trebui sa aveti incredere in natura si sa faceti un balsam natural. Aveti nevoie de unele ingrediente foarte ieftine si disponibile, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, apa, ulei esential si otet de mere.

Ingrediente:

    10 g de bicarbonat de sodiu
    150-200 ml de apa fierbinte
    800 ml de otet de cidru de mere
    20 de picaturi de ulei esential

Mod de preparare:

Aveti nevoie de un container de plastic mare (3-5l), din cauza reactiei bulelor. Combinati apa cu bicarbonatul de sodiu si otetul de mere. Ingredientele vor provoca o reactie chimica, eliminand bule peste tot.

Odata ce lichidul se „domoleste”, turnati-l intr-un borcan.

Adaugati uleiul esential la alegere, puneti un capac si agitati bine.

Sfat suplimentar:

Agitati balsamul inainte de fiecare utilizare. Patru linguri de balsam de casa sunt suficiente pentru o singura utilizare.

Sursa: healthyfoodhouse.com
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img