duminică, 5 mai, 2024

Nu poti sa gasesti dragostea daca nu te iubesti pe tine mai intai

Distribuie:

Publicat:

Nu poti sa ai finalul fericit pe care ti-l doresti daca nu te iubesti mai intai pe tine. O relatie nu iti va rezolva problemele de incredere, nu te va face sa te simti implinita. Nu ai nevoie de un iubit care sa iti ofere dragoste pentru ca tu nu poti sa iti oferi tie. Doar tu te poti face sa te simti completa.

Acest lucru implica multa munca si trebuie sa fii foarte perseverenta si inteleapta pentru te accepta, cu defecte si calitati. Dupa ce iti vei acorda timp pentru a iubi persoana minunata si extraordinara ce esti, vei putea gasi partenerul potrivit. Trebuie sa fii cine vrei sa fii pentru a gasi dragostea pe care ti-o doresti.

1. Trebuie sa fii persoana pe care ai vrea sa o intalnesti
Fat-Frumos nu apare si te accepta imediat asa cum esti: dezastrul sexy ce petrece prea mult, ce nu poate tine un job si per-total nu are o directie clara in viata, persoana aceasta nu este prea draguta.
El isi doreste o partenera ce are viata aranjata si este pregatita sa devina egalul la care el il viseaza.

Nu te speria. Dorinta de a vrea sa iti schimbi viata nu este anti-feminista, ci este o perspectiva realista. Totusi, nu trebuie sa te schimbi pentru un barbat, ci pentru tine. Trebuie sa fii pregatita pentru relatia pe care ti-o doresti asa cum si viitorul tau partener trebuie sa fie pregatit pentru tine. Daca ai grija de tine si iti cultivi acele calitati ce te fac sa te simti speciala, relatia ta va beneficia de fericirea, sanatatea si independenta ta.

In cele mai sanatoase si puternice relatii, ambii parteneri sunt puternici si gata sa accepte viata ca o echipa. Cei doi pot sa gestioneze problemele relatiei si nu au nevoie ca celalalt sa poarte povara. Acest tip de putere vine doar din dragostea de sine.

2. Dragostea vine din acceptare si empatie
A te iubi pe tine nu inseamna a-ti neutraliza problemele si a alege sa fii impacata cu defectele tale, clar nu. Inseamna a accepta ca le detii si a invata sa le iubesti. Trebuie sa ai un nivel de acceptare si dragoste neconditionata atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau. Lasa nevoia de a controla totul si pur si simplu iubeste. Dragostea de sine este despre a fi cine vrei sa fii si a avea un partener ce te adora.

Imagineaza-ti ca nu mai incerci sa rezolvi fiecare problema, sa judeci sau sa iti controlezi partenerul. Imagineaza-ti ca inlocuiesti partile rele cu empatie si compasiune. O putere imensa vine din libertatea de a iubi pe cineva si a fi iubita pentru ceea ce esti.

Lasatul criticilor si insecuritatilor in urma este usor de zis, dar de facut pare greu. Fa un pas in spate si intreaba-te oricand te confrunti cu o situatie dificila: „Abordez aceasta problema cu dragoste de sine si empatie?”. Doar asa poti ajunge intr-un loc ce iti poate oferi acceptarea.

3. Trebuie sa te iubesti total, sa iti accepti partenerul si sa adori tot ce te inconjoara
Adevarata dragoste de sine vine din libertatea profunda. Nimic nu te poate atinge atunci cand esti absolut sigura ca esti cea mai buna. Daca alegi sa te accepti pe tine si partenerul tau fara a judeca nimic, vei descoperi cat de bine se simte sa ai inima plina de dragoste si compasiune. Atunci cand te iubesti, partenerul te iubeste, tu iti iubesti partenerul si partenerul se iubeste pe el, este un ciclu al dragostei ce nu poate fi distrus.

Da, relatiile necesita multa munca si nu sunt constant pline de fericire. Dar atunci cand esti plina de incredere, te poti descurca atunci cand apar probleme.

Dragostea de sine este fundatia ce se construieste pentru relatiile perfecte. Nu poti avea o relatie sanatoasa de cuplu fara o doza puternica de incredere. Incepe sa te iubesti si apoi totul o sa vina de la sine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img