luni, 6 mai, 2024

Nu renunța ușor la carne: De ce crește riscul de atac vascular cerebral pentru vegetarieni

Distribuie:

Publicat:

Dietele care exclud carnea au crescut în popularitate, multe persoane luând decizia de a renunța la carnea de vită, de porc și de pui din cauza îngrijorărilor legate de bunăstarea animalelor.

Un studiu1 arată că vegetarienii și veganii pot avea un risc mai mare de accident vascular cerebral decât persoanele care consumă carne – deși cei care nu mănâncă carne au un risc scăzut de boli coronariene, susțin oamenii de știință. Dieta vegetariană presupune excluderea cărnii, peștelui, fructelor de mare, produselor animale secundare (gelatină, clei de pește, cheag, untură).

Vegetarienii, risc crescut de accident vascular hemoragic

Specialiștii au descoperit că vegetarienii și veganii au un risc cu 20% mai mare de accident vascular cerebral decât cei care consumă carne, în special accident vascular hemoragic – cauzat de o ruptură într-un vas de sânge din creier, scrie doc.ro. Această se traduce prin 3 cazuri de accident vascular cerebral la 1.000 de persoane. Motivele exacte ale acestui risc pe care îl au vegetarienii nu sunt clare, specialiștii bănuind că se datorează nivelurilor foarte mici de colesterol sau nivelurilor foarte scăzute ale unor nutrienți din dietă, cum este vitamina B12. Cu toate acestea, cercetarea confirmă faptul că persoanele care au scos carnea din alimentația lor sunt mai sănătoase decât cei care obișnuiesc să includă în regimul alimentar carnea.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img