luni, 6 mai, 2024

Numarul cererilor pentru ajutor de somaj a scazut in SUA

Distribuie:

Publicat:

 

Numărul americanilor care au depus săptămâna trecută cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj a scăzut, ceea ce indică o redresare a pieţei forţei de muncă în urma pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters potrivit Agerpres.

 

Departamentul Muncii din SUA a anunţat joi că numărul cererilor pentru ajutorul de şomaj s-a situat la 840.000 în săptămâna ce s-a încheiat în 3 octombrie, comparativ cu nivelul de 849.000 înregistrat în săptămâna precedentă şi faţă de recordul de 6,87 milioane într-o săptămână din martie. Analiştii se aşteptau la un număr de 820.000 de cereri săptămâna trecută.

Economiştii estimează o încetinire a angajărilor până la finalul lui 2020 şi în 2021, în special dacă nu e adoptat un nou pachet de măsuri de sprijin Şi preşedintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, a cerut miercuri noi stimulente pentru redresarea economiei.

Creşterea angajărilor în SUA a încetinit peste aşteptări în septembrie, ceea ce arată că redresarea economiei în urma recesiunii provocate de pandemie stagnează, chiar dacă rata şomajului a scăzut.

Rata şomajului a coborât la 7,9% în septembrie, de la 8,4% în august, a anunţat vineri Departamentul american al Muncii. Luna trecută au fost create doar 661.000 de noi locuri de muncă, faţă de 1,489 milioane de slujbe în august şi nivelul record de 4,781 milioane în iunie.

Creşterea angajărilor în septembrie a fost cea mai redusă din ultimele cinci luni şi arată că va fi nevoie de mult timp până când se vor reocupa cele 22,2 milioane de locuri de muncă pierdute în martie şi aprilie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img