Numarul medicilor italieni ucisi de noul coronavirus a ajuns la 100

0
40

În Italia, numărul deceselor în rândul medicilor din cauza COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, a ajuns joi la pragul de 100, relatează dpa.

Ultima victimă este o femeie de 62 de ani, medic de familie în oraşul Mira, în provincia Veneţia, a anunţat asociaţia medicilor Fnomceo, scrie agerpres.ro.

Italia este copleşită de epidemia de coronavirus, iar personalul medical nu a beneficiat întotdeauna de materiale de protecţie adecvate, precum mănuşi şi măşti.

"Fiecare victimă a lăsat o cicatrice profundă în inima fiecărui medic italian", a declarat preşedintele Fnomceo, Filippo Anelli, într-un comunicat.

"Deficienţele şi omisiunile organizaţionale sunt dificil de înţeles şi chiar mai dificil de justificat în lumina acestor cifre tragice", a adăugat el.

Sâmbătă, Carlo Palermo, şeful sindicatului medicilor Anaao Assomed, a vorbit despre 120 de decese în rândul personalului medical, dintre care 80 de medici şi 40 de asistente şi infirmiere.

Miercuri, Italia a raportat aproape 140.000 de cazuri de coronavirus, cu aproape 10% din cazuri – 13.522 – membri ai personalului medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.