luni, 29 aprilie, 2024

Nutriționiștii recomandă: Tipurile de brânză care NU îți cresc colesterolul

Distribuie:

Publicat:

Probabil că ați auzit motto-ul „totul cu moderație”. Aceasta, desigur, se aplică tuturor alimentelor și (din păcate) include și brânza. Cu toate acestea, majoritatea brânzeturilor sunt mai bogate în grăsimi saturate și sodiu, ceea ce nu este cea mai bună alegere dacă aveți colesterolul ridicat.

Acestea fiind spuse, dacă aveți preocupări legate de colesterol, acest lucru nu înseamnă că brânza ar trebui să fie scoasă din meniul dumneavoastră.

Multe tipuri de brânză tind să fie mai bogate în grăsimi și colesterol, cum ar fi parmezanul sau brânza albastră. Vestea bună este că aceste brânzeturi sunt sățioase și foarte gustoase, așa că nu aveți nevoie de o cantitate mare! O lingură rasă sau fărâmițată din aceste brânzeturi foarte aromate este tot ce aveți nevoie pentru a crește factorul „wow” al felului dvs. de mâncare.

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei brânzeturi pe care să o consumați zilnic și pe care să o savurați în porții mai mari – mai ales dacă aveți colesterolul ridicat – mai jos veți găsi câteva alegeri care, potrivit dieteticienilor, sunt opțiuni mai bune.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img