sâmbătă, 18 mai, 2024

Nutrientul care previne o boală gravă – Efectul benefic al Omega 3 și alimentele în care se găsește

Distribuie:

Publicat:

Acizii grași Omega-3 sunt nutrienți pe care îi obțineți din alimente (sau suplimente) care ajută la construirea și menținerea unui organism sănătos. Ele sunt cheia structurii fiecărui perete celular. De asemenea, sunt o sursă de energie și ajută ca inima, plămânii, vasele de sânge și sistemul imunitar să funcționeze corespunzător.

De câte tipuri sunt acizii grași Omega-3

Acizii grași Omega-3 sunt grăsimi polinesaturate. Există trei tipuri de Omega-3.

Acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA) provin în principal din pește. Acidul alfa-linolenic (ALA), cel mai frecvent acid gras Omega-3 din majoritatea dietelor occidentale, se găsește în uleiurile și nuci vegetale (în special în nuci), semințele de in și uleiul de in, legumele cu frunze verzi și unele grăsimi animale. Corpul uman folosește în general ALA pentru energie, iar conversia în EPA și DHA este foarte limitată.

Nivelurile de DHA sunt deosebit de ridicate în retină (ochi), creier și spermatozoizi.

Nu numai că organismul tău are nevoie de acești acizi grași pentru a funcționa la cote maxime, dar oferă și unele beneficii mari pentru sănătate, potrivit doc.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img