luni, 29 aprilie, 2024

O gluma la adresa presedintelui Nicolas Mduro i-ar putea costa pe acesti pompieri 20 de ani de inchisoare! De la ce a pornit intreg scandalul

Distribuie:

Publicat:

Doi pompieri din Venezuela au fost retinuti duminica dupa ce au fi realizat un videoclip devenit viral in care presedintele venezuelean Nicolas Maduro este personificat de un magar. Cei doi pompieri urmeaza sa fie judecati pentru incitare la ura si risca pana la 20 de ani de inchisoare, au anuntat grupuri pentru apararea drepturilor omului, relateaza Reuters preluata de Agerpres. Ricardo Prieto, 41 de ani, si Carlos Varon, 45 de ani, au fost arestati miercuri de ofiteri ai serviciului de contrainformatii al armatei la postul de pompieri unde lucrau, in statul Merida (vest), potrivit Observatorului pentru drepturile omului al Universitatii Anzilor din Merida, care urmareste cazul. 

Cei doi au comparut duminica in fata judecatorului Carlos Marquez, care a dispus sa fie retinuti pentru acuzatii de incalcare a legii impotriva incitarii la ura care a fost adoptata anul trecut, au anuntat Observatorul si grupul Penal Forum. 
''Pompierii au fost inculpati pentru infractiunea cu circumstante agravante de incitare la ura. Aceasta infractiune cu circumstante agravante presupune… 20 de ani inchisoare", a declarat avocatul Ivan Toro al Observatorului, care a participat la audiere. 

Opozantii presedintelui de stanga Nicolas Maduro, care il invinuiesc pentru criza economica din Venezuela, l-au poreclit pe seful statului "Maburro", un joc de cuvinte in care burro inseamna magar in limba spaniola.  In videoclip se vede cum un barbat se foloseste de o funie pentru a-l conduce pe magar prin statia de pompieri din Merida, in timp ce un alt barbat se preface ca vorbeste cu magarul ca si cum ar vorbi cu presedintele, si il insoteste intr-o vizita oficiala care imita vizitele efectuate de Maduro pe la scoli, spitale si baze militare si care sunt prezentate la televiziunea de stat.  Avocatii celor doi inculpati au declarat ca inregistrarea video s-a dorit a fi o gluma.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img