sâmbătă, 27 aprilie, 2024

O noua tragedie in teatrul romanesc! Actrita Cristina Stamate a murit!

Distribuie:

Publicat:

Actrita Cristina Stamate a murit, luni dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Actrita fusese operata pe cord deschis, in 2015. Interventia a constat in inlocuirea valvei mitrale cu o proteza si montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muschiului cardiac.

Actrita Cristina Stamate suferea de insuficienta mitrala si cardiopatie ischemica, afectiuni grave ale inimii.

Insuficienta mitrala este un defect de inchidere a valvulei mitrale, care consta in trecerea anormala a sangelui din ventriculul stang in atriul stang in timpul sistolei, ca urmare a inchiderii incomplete a orificiului mitral.

Cardiopatia ischemica este una dintre cele mai intalnite boli ale inimii si printre principalele cauze de deces la adulti. Aceasta este cauzata de reducerea fluxului sangvin si a aportului de oxigen la nivel miocardic, si se produce din cauza ingustarii sau chiar obstructiei complete a arterelor coronare mari, prin formarea, in interiorul peretilor acestora, a placii aterosclerotice, a precizat sursa citata.

Actrita Cristina Stamate a murit, luni dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca.
Ce tristete! Cand toata Romania o plange pe Stela Popescu, avem si vesti noi despre starea de sanatate a actritei Cristina Stamate! Ce spun medicii de la Floreasca. E grava situatia

Actrita Cristina Stamate, in varsta de 71 de ani, se afla in continuare internata in stare grava la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Starea de sanatate a artistei este una „stationara”, dupa cum a precizat pentru cei de la MediaFax, medicul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, potrivit stirilekanald.ro.

Conform primelor date, ea sufera de mai multe afectiuni.

Actrita Cristina Stamate a fost internata, joi, la Spitalul de Urgenta Floreasca, artista fiind dusa la unitatea medicala de un echipaj SMURD.

Cristina Stamate sufera de mai multe boli, potrivit medicilor.

Artista are 71 de ani.

Scandal intr-un spital din Marea Britanie din cauza unei asistente din Romania care a fost acuzata ca pune in pericol vietile pacientilor pentru ca nu stie bine limba engleza.

Rodica Olteanu, de 34 de ani, a fost acuzata ca nu si-a dat seama cat de grava este starea unui pacient care a efectuat un apel de urgenta.

Ea a vut nevoie de ajutorul colegilor sai englezi pentru a intelege cat de grava este situatia. Dupa incident cunostintele sale de engleza au fost evaluate din nou, ajungandu-se la concluzia ca acestea sunt la nivelul unui copil de 11 ani.

Spitalul a renuntat la serviciile ei.

„Nu contest faptul ca sunt de alta nationalitate si accept ca nu cunosc limba engleza la un nivel avansat, insa, nu sunt de acord cu faptul ca nu sunt capabila sa port o conversatie sau sa inteleg ce spune interlocutorul. Pana la acest incident nu au existat plangeri in ceea ce priveste munca mea”, a declarat asistenta prin intermediul unui comunicat unui comunicat de presa, potrivit Daily Mail.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img