duminică, 26 mai, 2024

O plajă din SUA, confiscată acum 100 de ani, a fost restituită descendenților

Distribuie:

Publicat:

O plajă pe care se află o stațiune balneară din Los Angeles, confiscată de la proprietarii de culoare în urmă cu aproape 100 de ani, a fost restituită descendenților.

Bruce's Beach a fost cumpărată în 1912 pentru a fi construită o stațiune balneară pentru persoanele de culoare, într-o perioadă de segregare rasială în sudul Californiei. Situată în Manhattan Beach, ea a fost luată cu forța de consiliul local în 1924. Însă marți, oficialii din Los Angeles au votat pentru a returna terenul familiei.

În 1912, Willa și Charles Bruce au cumpărat cele două loturi de teren cu 1.225 de dolari. În prezent, plaja valorează aproximativ 20 de milioane de dolari.

„Oriunde am încercat să cumpărăm terenuri pentru o stațiune balneară, am fost refuzați, dar eu dețin acest teren și am de gând să-l păstrez", spunea Willa în urmă cu un secol, potrivit Mediafax.ro.

În următorul deceniu, Bruce's Beach a devenit o „citadelă pentru afro-americanii care veneau acolo pentru petrecerea timpului liber din tot restul sudului Californiei".

Dar departamentul de poliție a limitat parcarea în zonă la 10 minute, iar un alt proprietar local a pus semne de interzicere a accesului, obligând oamenii să meargă pe jos o jumătate de milă pentru a ajunge la apă.

Deoarece măsurile nu au reușit să-i descurajeze pe vizitatori, autoritățile locale au confiscat terenul. Oficialii au susținut că intenționau să construiască un parc, dar acest lucru nu s-a întâmplat decât multe decenii mai târziu.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img