sâmbătă, 13 aprilie, 2024

O vasluianca a ajuns de 104 ori la spital in stare de ebrietate

Distribuie:

Publicat:

O femeie in varsta de aproximativ 35 de ani, din muncipiul Vaslui, in doar trei luni a solicitat ambulanta de 104 ori pentru a o culege beata de pe strazile orasului. In unele zile, a ajuns la spital in stare de ebrietate chiar si de doua ori. Daca tinem cont de faptul ca numai stabilizarea unui alcoolic costa aproximativ 200 de lei, reiese ca vasluianca a supt din fondurile Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui peste 20.000 de lei. La aceasta suma se adauga si costul transportului cu ambulanta, care este de 1,8 lei pe kilometru. Oficialii Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui spun ca zilnic au minim cinci solicitari pentru persoane aflate in stare de ebrietate.

Loredana B. din municipiul Vaslui are aproximativ 35 de ani si, din cauza consumului exagerat de alcool, a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui de 104 ori in numai trei luni. Cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului vasluian, dar si ambulantierii au ajuns sa fie exasperati de aceasta femeie care uneori, ajunge la spital si de mai multe ori pe zi. “Aceasta femeie este un caz special. Sunt perioade in care suntem solicitati pentru a o aduce la spital si de cateva ori pe zi. In luna noiembrie au fost 40 de solicitari si in decembrie peste 50 de solicitari. In total, in doar trei luni, ambulantele au transportat-o pe Loredana B. de 104 ori la Spitalul Judetean Vaslui”, a spus Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanta al Judetului Vaslui.

Pentru a se asigura ca ambulanta vine s-o ia, in ultima vreme, Loredana nu mai face ea solicitarile la numarul de urgenta 112, ci apeleaza la strategii. Se tranteste pe strada, iar trecatorii, ingrijorati, suna la ambulanta. Ambulantierii intra in alerta pentru ca nu stiu despre cine este vorba, insa cand constata ca e Loredana, nu au de ales si, spre disperarea lor, cat si a medicilor care treuie s-o ingrijeasca, o duc la spital.

“Nici nu avem voie sa refuzam solicitarile, dar in acest caz cred ca s-ar impune o exceptie. SAJ Vaslui a facut plangere la politie si s-a cerut internarea acestei persoane la dezalcoolizare, chiar daca ea nu doreste acest lucru. Asteptam raspunsul organelor in drept, lucrurile dureaza, trebuie hotarare judecatoreasca, iar pana atunci, aceasta femeie continua sa ne dispere, si pe noi ambulantierii, si pe medicii de la Unitatea de Primiri urgente unde este transportata’, a mai spus managerul SAJ Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img