Obiceiuri nocive in relatia de cuplu. Cum readucem dragostea si pasiunea in cuplu

0
24

Obiceiuri nocive – în cadrul terapiei de cuplu, cel mai mult se lucrează cu obiceiurile nocive ale celor doi. În principiu, fiecare consideră că deține adevărul pur și comportamentele sale sunt corecte.

Astfel, se pleacă de la două tipuri de obișnuință:

obișnuința de a considera că propriul comportament este cel corect. Fiecare persoană dorește să creadă despre sine că se manifestă corect, făcând tot ce este important pentru partener, dar nu primește mare lucru înapoi.

obișnuința de a-și motiva comportamentele negative ca forme de protecție. Dacă în cursul discuțiilor fiecare își descoperă un comportament negativ, preferă să considere că acesta apare doar când este provocat, când nu primește ceea ce merită sau când, pur și simplu, consideră că nu mai poate oferi fără să primească nimic în schimb.

Obiceiurile nocive în cuplu

Obiceiurile nocive pot fi întâlnite pe toate palierele relației de cuplu:

comunicare agresivă sau lipsită de asertivitate

lipsa comunicării afective, a sprijinului emoțional, a încurajărilor sau a mulțumirilor

lipsa umorului în comunicarea de zi cu zi (evaluarea și încercarea de a privi problemele cu care se confruntă cu umor pot duce la disiparea energiilor negative dintre cei doi)

obișnuințe legate de aspectul financiar, în sensul în care nu privesc bugetul familiei ca pe un bun comun, ce trebuie pus la dispoziția familiei pentru a beneficia împreună de o viață frumoasă

lipsa ritualurilor comune ce le pot aduce buna-dispoziție (cei doi pot practica împreună un sport, pot învăța să cânte la un instrument, pot merge la cursuri de dans etc.)

ritualul vieții sexuale (lipsa imaginației în pat, a dorinței de a discuta despre propriile fantezii sau frica de nu fi judecat dacă spui ceea ce îți dorești)

ritualul curățeniei corporale sau în casă

Ce pot face două persoane care se simt captive în propriile obiceiuri nocive

Pentru o abordare corectă, cel mai bine ar fi să apeleze la ședințe de terapie de cuplu. Astfel se pot evidenția cu ușurință care sunt greșelile de abordare, dar și care sunt cele mai ușoare căi prin care cei doi își pot regăsi pasiunea.

CONTINUAREA PE CSID.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.