marți, 21 mai, 2024

Omenirea trebuie să înceteze să mai considere natura ca fiind o sursă de profit pe termen scurt, atenţionează ONU

Distribuie:

Publicat:

Omenirea trebuie să înceteze să mai considere natura ca fiind o sursă de profit pe termen scurt şi să se raporteze în schimb la "valorile" care leagă bunăstarea sa de cea a planetei, atenţionează ONU într-un raport publicat luni, citat de AFP şi Reuters.

În lipsa unei schimbări în acest sens, obiectivele de dezvoltare durabilă şi de reducere a inegalităţilor din lume vor rămâne la stadiul de promisiuni, notează IPBES – experţii în biodiversitate ai ONU -, în raportul consacrat "valorilor şi evaluării naturii".

Acesta a fost adoptat sâmbătă la Bonn de reprezentanţii a 139 de ţări – inclusiv SUA, China şi Rusia – şi apare la trei zile după un alt raport al IPBES care a avertizat că supraexploatarea speciilor sălbatice pune în pericol supravieţuirea a miliarde de oameni.

Cele două documente se vor afla pe agenda reuniunii COP15 privind biodiversitatea prevăzută pentru luna decembrie la Montreal şi care urmează să stabilească un cadru pentru protejarea naturii şi a resurselor ei la nivel mondial, până în 2050, potrivit Agerpres.ro.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img