sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Operatia care ar putea fi inlocuita cu tratament antibiotic

Distribuie:

Publicat:

Operatia de indepartare a apendicelui a devenit extrem de comuna, dar un nou studiu arata ca multe persoane nu necesita interventia chirurgicala. Specialistii arata ca afectiunea poate fi tratata cu antibiotice.

In cadrul studiului au fost analizati 250 de adulti din Finlanda care au suferit de apendicita sau de inflamare a apendicelui si au fost tratati cu antibiotice. Conform descopera.ro, care citeaza Live Science, grupul a fost comparat cu alti 270 de adulti care au trecut prin interventia de indepartare a apendicelui. Toti participantii au fost observati pe o perioada de cinci ani. 

La sfârsitul studiului, aproape doua treimi dintre persoanele ce au primit antibiotice (64%) au fost considerate „tratate cu succes”, ceea ce inseamna ca exista o noua metoda de tratare a apendicitei. Ceilalti 36% au necesitat interventie chirurgicala pentru indepartarea apendicelui, insa niciunul nu a avut complicatii din cauza amânarii operatiei. 

Cei ce au primit antibiotice au avut un nivel mai scazut al complicatiilor decât cei ce au trecut prin interventia chirurgicala. Persoanele din grupul caruia i-au fost administrate antibioticele au avut nevoie de mai putin timp de recuperare decât cei supusi operatiei. Descoperirea arata ca antibioticele, in pofida operatiei, sunt o solutie „fezabila, viabila si sigura” pentru pacienti, a declarat autorul studiului dr. Paulina Salminen, chirurg din cadrul Spitalului Universitar Turku din Finlanda. 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img