Operatiunea Sentinelle – Macron, masuri sporite dupa atacul de la Strasbourg

0
31

Preşedintele francez Emmanuel Macron a decis ''să crească mobilizarea militarilor'' în cadrul operaţiunii Sentinelle, la o zi de la atacul care s-a soldat cu cel puţin doi morţi la Strasbourg, a anunţat miercuri premierul Edouard Philippe, relatează AFP.

''Sunt 500 de militari care, începând de astăzi, au venit pentru a completa dispozitivul 'Sentinelle' şi 1.300, care, în zilele următoare, vor urma celor deja mobilizaţi'' pentru a asigura ''securizarea'' obiectivelor şi ''a garanta securitatea francezilor'', a declarat Edouard Philippe într-o alocuţiune rostită la Ministerul de Interne, relatează agerpres.ro.

Cu câteva zile înainte de sărbătorile de sfârşit de an, "obiectivul este de a permite securizarea locurilor în care are acces publicul", a menţionat premierul francez.

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite marţi seara într-un atac comis la Târgul de Crăciun din Strasbourg. Atacatorul care a strigat "Allah Akbar" este căutat de forţele de poliţie.

Premierul a dat asigurări că "determinarea guvernului" este "totală" pentru "ca acest individ să fie arestat, adus în faţa justiţiei în cele mai bune condiţii şi cât mai curând posibil''.

Autorităţile au declanşat în toată Franţa marţi seara nivelul ''urgenţă atenta'', cel mai înalt nivel al planului Vigipirate care permite mobilizarea excepţională a timpului de resurse în căutarea unui atacator.

Un număr de 7.000 de soldaţi sunt desfăşuraţi permanent în cadrul dispozitivului Sentinelle şi alţi 3.000 pot fi mobilizaţi în orice moment pentru a consolida protecţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.