duminică, 19 mai, 2024

Operatorul aerian Blue Air va emite obligatiuni de 60 milioane de euro la Bursa de Valori Bucuresti

Distribuie:

Publicat:

Operatorul aerian Blue Air a anunțat, luni, că vrea să emită obligațiuni de 50-60 milioane de euro la Bursa de Valori București (BVB), anunță MEDIAFAX.

Compania preconizează că operațiunea, anunțată în cadrul unei întâlniri cu presa, va începe din toamna anului viitor. "Ne-am propus să atragem 50-60 de milioane de euro din emisiunea de obligaţiuni. Aceasta este cifra necesară ca să reluăm creşterea şi să putem planifica si ajusta capacitatea pentru a deservi destinaţiile noi pe care le avem în plan pentru vara anului 2021. Listarea se va face probabil peste încă doi ani. Depinde de cât de mult vom putea accelera creşterea pentru că vrem să ajungem la o dimensiune a businessului şi la un nivel de profitabilitate care să fie atractiv pentru investitori", a spus CEO-ul Blue Air, Oana Petrescu.

Profitul operațional pentru anul financiar 2019 a ajuns la 8.9 milioane de euro (față de o pierdere operațională de 19 milioane de euro în aceeași perioadă a anului trecut), cu un nivel a câștigurilor înainte de leasing și amortizare (EBITDAR) de 51 milioane de euro.

Profitul net pentru anul financiar 2019 a ajuns la 3,4 milioane de euro (înainte de costurile de restructurare a flotei și operațiunilor), față de o pierdere de 24,4 milioane de euro în aceeași perioadă a anului trecut. Procentul veniturilor auxiliare din veniturile totale a crescut la 9%, față de 8% în aceeași perioadă din 2018. De asemenea, veniturile totale pentru cele 12 luni au ramas la un nivel comparativ cu cele din perioada anterioară, de aprox. 390 milioane de euro, fără taxe de pasageri).

Conducerea companiei a precizat că strategia Blue Air are în vedere implementarea noului model de activitate “Low-Cost, Low Complexity”.

Compania operează avioane tip Boeing 737 și are în derulare un program amplu de înnoire a flotei. În cei aproape 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 28 de milioane de pasageri, dintre care peste 5 milioane anul trecut.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img