Opt combinatii de alimente pe care trebuie sa le mananci mereu impreuna

0
41

Exista cateva alimente care atunci cand sunt combinate aduc organismului un aport energetic mult mai ridicat decat in cazul in care acestea ar fi consumate separat. 

1. Mar + ciocolata neagra. Datorita catechinelor pe care le contine marul, si antioxidantul din ciocolata, quercin, impreuna ajuta la intarirea sistemului imunitar, stimularea activitatii creierului, dar si a inimii si vaselor de sange, reducand riscul de aparitie a cancerului.
 
2. Cereale de ovaz + fresh de portocale. Sunt o sursa excelenta de fenoli, imbunatatesc sistemul digestiv si ajuta la detoxifiere.

3. Carne de porc + varza de Bruxelles. Carnea de porc contine seleniu, iar varza de Bruxelles contine o substanta organica numita Sulforafan care mareste eficienta seleniului de 13 ori.
 
4. Rosii + ficat. Ficatul este o sursa foarte buna de fier, iar rosiile contin vitamina C, fara de care acesta nu poate fi absorbit de organism.

5. Patrunjel + lamaie. Fierul din legumele cu frunze verzi imbunatateste absorbtia vitaminei C in sange.

6. Legume + iaurt. Iaurtul natural este bogat in calciu, care este cunoscut pentru intarirea functiilor stomacului. Combinat cu legume, va oferi o veritabila comoara cu vitamine.
 
7. Avocado + spanac. Spanacul contine vitamina A si luteina, dar aceste ingrediente vor avea efecte semnificative asupra sanatatii atunci cand sunt combinate cu grasimile vegetale din avocado.

8. Ceai verde + lamaie. Ceaiul verde contine catehina, responsabila de longevitate si un sistem imunitar puternic. Daca adaugati lamaine, vitamina C va creste efectul ceaiului. sursa: clickpentrufemei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.