vineri, 17 mai, 2024

Orașele din România care au intrat în scenariul galben. De ce s-a luat această decizie

Distribuie:

Publicat:

Situația actuală, cazurile noi de COVID-19 și spitalele pline trezesc îngrijorarea românilor. Ei bine, câteva orașe din România au intrat în sceanriul galben, din nou, după mult timp. Iată de ce s-a luat această decizie!

Potrivit observatornews.ro, câteva orașe din România au intrat, din nou, în scenariul galben, după mult timp. Cazurile noi de COVID-19 și spitalele pline de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 trezesc îngrijorarea românilor.

Orașele din România care au intrat în scenariul galben

Ploieşti şi alte cinci localităţi din județul Prahova au intrat în scenariul galben, asta după ce rata de infectare cu COVID-19 s-a dublat. Deocamdată nu mai sunt restricții, ca în starea de alertă, dar autoritățile fac câteva recomandări către populație. De asemenea, spitalele fac stocuri de medicamente, asta după creșterea continuă a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Adela Bodea, director DSP Prahova, spune că „în acest moment, la nivelul municipiului Ploieşti avem o rată a incidenţei de 1,61 la mia de locuitori, deci putem spune că suntem în scenariul galben. Pentru binele nostru, al tuturor şi al lor, ar fi bine ca la nivel de recomandare să se poarte masca, în spaţiile aglomerate, în autobuze în marketuri”.

Deşi toate restricţiile au dispărut după ce starea rde alertă a fost ridicată, autorităţile le recomandă oamenilor să nu uite să se protejeze.

Autoritățile fac recomandări

În faţa primăriei din Ploieşti a fost pus un steag a cărui culoare se schimbă în funcție de scenariul de COVID-19 în care se afla localitatea.

Alina Istrătescu, purtător de cuvânt Primăria Ploieşti, declară că „vom schimba steagul verde de atenţionare pe care îl avem în faţa primăriei cu cel galben. Pentru a fi în conformitate cu rata de incidență, iar ploieştenii să fie pregătiţi într-un fel”.

Rata de infectare alarnează autorităţilor şi reprezentanţilor DSP şi începe să-i pună pe gânduri pe cetățenii din întreaga lume, care spun că se așteaptă la ce e mai rău. De asemenea, pe lista publicată de DSP Prahova figurează și 25 de localități unde rata incidenței cumulative a COVID-19 este zero.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img