Orezul considerat noul superaliment!

0
77
Orezul este considerat un superaliment, el fiind nelipsit din dieta asiaticilor. in China antica, de exemplu, orezul negru se credea ca ofera longevitate, motiv pentru care nu oricine avea acces la el si astfel a devenit alimentul interzis.
Tipuri de orez si ce trebuie sa stii atunci cand il gatesti

Orezul negru
Este cel mai rar. Supranumit „orezul interzis” sau „orezul longevitatii”, mai poate fi gasit si sub denumirile orez negru thailandez, Nerone sau Venere. Este bogat in fibre si vitamina E, nu contine gluten, iar cercetatorii spun ca ajuta la imbunatatirea memoriei. De asemenea, are un continut de antioxidanti mult mai mare ca cel din afine. Astazi este considerat noul superaliment! in China antica, pentru ca era foarte rar, i se spunea „orezul interzis”. Cei care indrazneau sa fure acest orez erau condamnati la moarte, pentru ca fiind considerat extrem de pretios, se credea ca ofera longevitate celui care il manca. Orezul negru capata o culoare mov atunci cand este gatit. Este foarte gustos, insa trebuie fiert mai mult ca cel alb.

Orezul pentru budinca
Nu este un soi in sine, ci orezul alb cu bob scurt. Gatit in apa sau lapte, devine lipicios si cremos, bobul comportandu-se precum un burete, pentru ca absoarbe repede lichidul, asa ca se foloseste o cantitate mica de orez in raport cu apa sau laptele, in timpul gatitului.