duminică, 5 mai, 2024

Orice femeie ar trebui sa stie aceste lucruri despre menstruatie!

Distribuie:

Publicat:

Urmatoarele te vor face sa te miri cum de nu te-ai gandit pana acum la unele dintre ele si iti vor face zilele mult mai usoare.

1. Punga fierbinte sau sosete calde

Cand crampele sunt prea dureroase, foloseste o punga sau sticla cu apa calda sau umple un ciorap cu orez, pe care sa-l incalzesti la microunde cateva minute.

2. Cupa menstruala

Tampoanele si absorbantele sunt deja de domeniul trecutului, in locul lor intra incet, dar sigur pe piata, cupa menstruala. Aceasta este construita din silicon medical, e usor de folosit si are eficienta de 99% in cazul scurgerilor.

3. Lenjeria intima speciala

Daca nu te simti bine cu o cupa menstruala, ai putea sa folosesti chiloteii plini, care pot fi purtati ca protectie suplimentara, peste tampoane si absorbante, sau daca acea cupa curge singura.

4. Mancare bogata in potasiu

Se stie ca alimentele bogate in potasiu ajuta cu lupta impotriva crampelor si te fac sa treci mai usor peste zilele problematice, asa ca poti manca oricate banane doresti.

5. Evita mancarea sarata

Mancarea sarata va inrautati lucrurile si te va face sa te umfli fix atunci. Incearca sa ramai la fructe si legume fara sare.

6. Zero cofeina

Cofeina face crampele sa fie mai dureroase si este dovedit stiintific faptul ca la menstra, ar fi mai bine ca femeile sa consume doar cafea decofeinizata.

7. Aplicatii pentru menstruatie

Era digitala in care traim are si parti pozitive si prin aplicatiile special concepute pentru a-ti monitoriza ciclul si perioadele fertile iti fac viata mai usoara. 

8. Setul de urgenta

Astfel de seturi mici si usoare te vor scuti de o grija. Exista unele gata concepute sau poti sa iti pui mereu intr-o punga, in geanta de zi cu zi, un chilot de schimb, un absorbant, o pastila de durere si un pachet de servetele.

9. Analgezice

Cand nici un truc nu pare a mai fi de ajutor, foloseste-te de pastilele anti-durere. Cerceteaza un pic piata si vezi ce solutie functioneaza mai bine pentru tine.

10. Yoga

Unele femei prefera sa evite pastilele si sa apeleze la vechile modalitatile clasice de relaxare, precum sportul. Yoga este una dintre cele mai bune optiuni in acest caz, pentru ca te ajuta la relaxare si meditatie, adica exact ceea ce ai nevoie in aceasta perioada. 

11. Sex

Aceasta este cea mai buna optiune pentru femeile active sexual. Sexul si orgasmul, in special, te scapa de dureri si elimina sangele din uter.

sursa: feminis.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img