luni, 29 aprilie, 2024

Ororile din „fabricile de bebelusi” nigeriene: femei rapite, violate, lasate gravide. Apoi, violate din nou. Ce se intampla cu copiii

Distribuie:

Publicat:

Politia din Nigeria a eliberat 19 femei gravide care fusesera sechestrate in orasul Lagos, in mai multe cladiri descrise de politie drept „fabrici de bebelusi”, informeaza BBC.

Femeile fusesera rapite „cu unicul scop de a fi lasate gravide, iar copiii lor vanduti”, conform unui comunicat al Politiei.

Femeile, cu varste intre 15 si 28 de ani au fost ademenite sa vina in Lagos – cel mai mare oras din Nigeria – dupa ce li se promisesera diverse locuri de munca. Odata ajunse aici, au fost insa sechestrate si violate.

„Pana acum, am fost violata de sapte barbati diferiti pana sa descoper ca am ramas insarcinata”, a declarat una dintre ele.

 
Patru nou-nascuti au fost si ei salvati in operatiunea politiei nigeriene.

Politistii au spus ca baietii nou-nascuti ar fi fost vanduti cu 1.400 de dolari, iar fetele cu 830 de dolari.

Copiii ar fi urmat apoi sa fie traficati in continuare, fara sa a fi, insa, cunoscuta identitatea cumparatorilor.

Povestile legate de asa-numitele „fabrici de bebelusi” nu sunt ceva neobisnuit in Nigeria. in ultimii ani au avut loc mai multe razii similare ale politiei. Anul trecut, in urma unei astfel de razii au fost salvati 160 de nou-nascuti.

Mamele si copiii salvati se afla, in prezent, intr-un program de reabilitare sociala, au mai declarat reprezentantii Politiei. sursa: digi24.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img