Pariaza femeile mai mult decat barbatii?

0
51

Lumea jocurilor de noroc a fost o lume a barbatilor. Acest lucru s-a schimbat odata cu emanciparea femeilor,cu egalitatea de sanse si dezvoltarea dispozitivelor electronice mobile de accesare a internetului. Aparitia cazinourilor a fost momentul in care femeile independente au intrat in contact cu jocurile de noroc organizate. Astazi, prezentele feminine dau culoare concursurilor de poker si sunt nelipsite la jocurile din cazinouri.

Promovate de televiziunile care transmiteau turneele de poker, doamnele au devenit prezente constante pe micile ecrane atunci cand era vorba despe stiri din domeniu. Unele dintre ele au reusit sa obtina castiguri importante, obtinand respectul si admiratia tuturor. Dintre cele mai cunoscute jucatoare de poker amintim pe Vanessa Selbst, cu peste 10 milioane de dolari castigati din poker, Annette Obrestad, jucatoare care isi facuse un nume in pokerul online la doar 18 ani, Annie Duke, Liv Boeree, Vanessa  Rousso,Victoria Coren, Maria Ho. Este adevarat ca in multe momente din cariera unora dintre ele a contat si prezenta agreabila (atunci cand au fost invitate la mese televizate), dar timpul a demonstrat ca ele pot face fata oricarei competitii.

O tendinta a ultimilor ani este cresterea numarului de femei care pariaza pe evenimente sportive. Din ce in ce mai des intalnim doamne si domnisoare care ies din agentiile de pariuri stradale si, cel mai probabil, ele nu merg doar pentru a plasa biletele concepute de soti, iubiti sau alte persoane de sex masculin apropiate.

Intr-un sondaj efectuat in 2016 si publicat de Comisia de jocuri de noroc din Marea Britanie in 2017, 44% dintre femeile chestionate au marturisit ca au luat parte la o forma de jocuri de noroc in ultima luna. La randul sau, Autoritatea Nationala pentru jocuri de noroc din Franta a comandat un studiu similar, dar, desi numarul femeilor care pariaza a fost estimat la aproape 70 000, acestea reprezinta doar 2% dintre pariorii francezi.

Conform unor alte studii, parioarele din Marea Britanie prefera pariurile online si plaseaza bilete preponderent de pe tablete, in timpul navetei. Cele mai multe dintre ele au conturi deschise la mai multe agentii, pentru a profita de cotele mai bune. Un alt aspect  este acela ca  femeile nu prea citesc termenii si conditiile atunci cand deschid un cont, dar sunt mai putin expuse riscului de a avea probleme legate de jocurile de noroc. Ele isi stabilesc in general un buget lunar si incearca sa se incadreze in el.

Fara a avea neaparat confirmari, au aparut in presa unele informatii despre castigurile realizate de acestea. In anul 2014, atleta britanica Karla Drew si-a anuntat prietenii virtuali ca a castigat 50 000 de lire cu un bilet cu miza de 5 lire plasat pe 10 meciuri amicale (sursa Prosport). In anul 2015, intr-un articol pubicat in Gandul se facea referire la un castig de peste 100 000 de ron, realizat de o parioare din Dragasani, judetul Valcea, care plasase o miza de 2 ron pe un bilet cu 12 selectii. Conform  digisport.ro, in 2017, o femeie in varsta de 58 de ani din Marea Britanie a realizat un fabulos castig de 574 000 de lire, in urma unui pariu plasat cu doar 2 lire.

Motivele pentru care femeile participa la jocurile de noroc sunt, cel mai probabil, aceleasi ca si in cazul barbatilor: banii, distractia si entuziasmul de a castiga. Diferentele apar in modul in care o fac si unii si altii. Femeile prefera sa parieze la jocuri cu mize mici, care se bazeaza exclusiv pe noroc. Ele prefera jocurile de bingo, sloturile, tombolele si loteriile. Spre deosebire de barbati, femeile sunt mult mai atente cu sumele cheltuite si prefera mediul online, din cauza intimitatii.

Persoanele de sex feminin sunt in atentia operatorilor de cazinouri terestre sau online. Acestia organizeaza periodic turnee de poker doar pentru doamne, furnizeaza sloturi cu tematica feminina si dezvolta jocuri live de cazinou cu mize cat mai mici, pentru a le atrage. In mod cert, in lumea jocurilor de noroc femeile au aceleasi drepturi cu barbatii, urmare a politicilor de integrare si de responsabilitate sociala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.