Pe cine ajuta terapia prin plutire

0
37

Terapia prin plutire este o tehnica de relaxare si consta intr-un bazin mic cu apa in care se dizolva 500 Kg de saruri Epson sau sulfat de magneziu. Aceasta concentratie mare de saruri iti ofera senzatia ca plutesti in aer. Pentru cine nu stie, sarurile Epson se obtin prin evaporarea apei minerale sau a apei de mare.  Numele Epson este provenit de la un izvor de apa minerala din Anglia.

Inainte se face un dus cu un gel special, pentru a pregati pielea. Beneficile acestei terapii sunt foarte multe. Pe langa faptul ca faciliteaza meditatia profunda si puterea de concentrare, cele mai importante sunt: Reducerea durerii de cap: conform unui studiu realizat de facultatea UC Irvine, aceasta terapie ajuta, pe termen lung, la vintecarea durerilor cronice de cap / ajuta la un somn lin, deci aviz celor care sufera de insomnie / Reduce riscul de accidente vasculare cerebrale si atacuri de inima / Reduce nivelul de stres: numeroase studii au aratat ca terapia prin plutire este o modalitate incredibil de eficienta si accesibila de reducere a multor simptome de stres / Ajuta la recuperarea musculara dupa exercitiu fizic: s-a demonstrat ca terapia prin plutire reduce acidul lactic si nivelurile durerii percepute dupa exercitiul fizic / Imbunatateste creativitatea: s-a dovedit ca plutitorul stimuleaza gandirea creativa si rezolvarea problemelor si creste energia.

Aceasta terapie a fost inventata de catre  John C. Lilly, neurospihiatrist acum mai bine de 50 de ani. In San Francisco, cabinetele care ofera aceste terapii sunt foarte multe si este destul de greu sa gasesti loc daca nu te programezi din timp. Este o modalitatea extraordinara de meditatie. Ca minus: mare grija la par, deoarece sunt saruri foarte puternice, parul se poate usca foarte tare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.