Pentagonul vrea să îşi mărească stocurile de pământuri rare, cobalt şi litiu

0
89

Pentagonul intenţionează să îşi mărească stocurile de pământuri rare, cobalt şi litiu pe care le gestionează pentru SUA, transmite Reuters.

Guvernul american vrea să-şi reducă dependenţa pe termen lung de China, au spus două persoane familiarizate cu planul, conform news.ro.

Noul acord privind stocurile ar urma să fie anunţat de săptămâna viitoare, a spus una dintre persoane, la aproape un an după ce preşedintele Joe Biden a emis un ordin executiv pentru a studia rezilienţa lanţului de aprovizionare.

Pământurile rare sunt adesea convertite în magneţi şi utilizate în arme de nouă generaţie, precum şi în avioanele F-35 ale Lockheed Martin şi în muniţiile ghidate cu precizie ale Raytheon Technologies

Litiul, o componentă cheie folosită la fabricarea bateriilor pentru vehicule electrice, va fi vital pentru obiectivul Pentagonului de a reduce la zero emiiile flotei de vehicule netactice.

Un acord între Departamentele de Stat, Energiei şi Apărării a fost semnat la începutul lunii februarie şi acoperă materialele selectate, precum şi bateriile mari utilizate în reţeaua electrică, au spus persoanele.

Departamentele de Apărare, Energie şi Stat nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.