sâmbătă, 18 mai, 2024

Perchezitii de AMPLOARE a politistilor! Zeci de suspecti au fost dusi la audieri

Distribuie:

Publicat:

La data de 20.12.2017  procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Gorj impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Gorj au efectuat un numar de 44 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Gorj, Hunedoara si in municipiul Bucuresti, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de  trafic de droguri si efectuare fara drept de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, potrivit unui comunicat al DIICOT.

"In cauza  exista suspiciunea rezonabila ca, in luna septembrie 2017, a fost initiat si constituit un grup infractional organizat format din mai multi membri, in scopul comiterii infractiunilor de  trafic de droguri si efectuare fara drept de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

In urma cercetarilor efectuate s-a retinut ca unul dintre membrii grupului infractional organizat a achizitionat, prin persoane interpuse din Grecia, diferite cantitati de droguri, ce erau transportate, prin intermediul firmelor de transport, de  anumite persoane, in municipiul Bucuresti. Ulterior, drogurile  erau preluate de membrii grupului infractional si distribuite in municipiile Bucuresti si Tg-Jiu de alte persoane, care au aderat la grupul infractional organizat. 
De asemenea, din cercetarile efectuate s-a mai stabilit ca o parte din membrii grupului infractional achizitionau diferite cantitati de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive  din municipiul Petrosani, care ulterior erau distribuite catre diversi consumatori  in judetele Hunedoara si Gorj.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj  au fost aduse, in vederea audierii,  un numar de 57 de persoane.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul S.C.C.O. Olt, S.C.C.O. Mehedinti, B.C.C.O. Bucuresti, B.C.C.O. Craiova, I.P.J. Gorj, precum si cu sprijinul logistic din partea I.J.J. „Tudor Vladimirescu” Tg-Jiu si Gruparii Mobile de Jandarmi „Fratii Buzesti” Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre  Directia Operatiuni Speciale.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.",se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img