sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Peste 300 de politisti au navalit in palatele de la Murgeni iar 9 persoane au fosr retinute pentru 24 de ore – FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

In dimineata zilei de duminica, 14 iunie, peste 300 de politisti, jandarmi si echipaje ale Serviciilor pentru Actiuni Speciale din Vaslui, Iasi, Neamt, Bacau, Vrancea si Galati, au pus in aplicare zeci de mandate de perchezitii . Practic orasul vasluian dominat in proportie de 90 la suta de romi a fost impanzit de politisti si mascati . Acestia au actionat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad .Față de 9 bărbați, cu vârste între 16 și 48 de ani, domiciliați în Murgeni, a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

„În cauza în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniștii publice”, „lovire sau alte violențe”,”uz de armă fără drept” și „distrugere”. Ancheta este în curs de desfășurare, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate”, precizează reprezentanții IPJ Vaslui, în jurul orei 8:00. Ore întregi, orașul a fost controlat de trupele speciale, care caută tot ce ar putea contribui la apariția unei „băi de sânge”, așa cum amenințau membrii unuia dintre clanuri.

In urma perchezitiilor care s-au intins pe tot parcursul zilei, politistii au ridicat din locuintele clanurilor de romi zeci de bate, sabii, topoare, cuțite, arme de foc si alte obiecte care au fost folosite in incaierarea de saptamana trecuta . Anchetatorii aveau informatii ca romii din orasul vasluian Murgeni, ar fi urma sa se dueleze din nou chiar daca in zona sunt non-stop echipaje de politie si mascati . Romii din Murgeni au uitat de frica politistilor si aplica legea lor tiganeasca . Mai grav este ca populatia romana din zona sufera si este persecutata de cetatenii de etnie tiganeasca . Multi din romanii din acest oras incearca sa isi vanda proprietățile si sa se mute, deoarece nu mai suporta sa fie calcati in picioare de romi .

Mai multe persoane au fost transportate in municipiul Barlad pentru audieri . Aceasta a tinut pana in cursul acestei dimineti.

Interventia de duminica, 14 iunie , a prevenit poate in mod categoric un razboi sangeros pe care clanurile de romi din Murgeni il pregateaua in ascuns . In urma cu o saptamana, 3 persoane din aceasta zona, in urma unei altercatii care a oripilat comunitatea , au avut nevoie de ingrijiri medicale, acestea fiind internate si acum in mai multe spitale din judetul Vaslui .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img