Peste sapte milioane de masti chirurgicale vor fi DONATE de Taiwan tarilor lovite de pandemie

0
34

Taiwanul va dona 7.07 milioane de măşti chirurgicale ţărilor lovite cel mai dur de pandemia de coronavirus, au anunţat marţi autorităţile, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătoarei de cuvânt al Ministerului de Externe din Taiwan Joanne Ou, 2,28 milioane de măşti vor fi donate SUA, iar 1,3 vor merge în Uniunea Europeană şi statele membre.

Alte 1,09 milioane de măşti vor fi donate aliaţilor diplomatici ai Taiwanului şi 1,8 milioane vor merge la partenerii sudici ai Taipeiului, printre care se numără 16 state sud-asiatice şi din Asia de sud-est, precum şi Australia şi Noua Zeelandă.

Alte 600.000 de măşti vor merge în Africa şi Orientul Mijlociu şi vor fi folosite pentru a-i ajuta pe medicii care lucrează cu refugiaţii sirieni.

În prezent, în Taiwan, fiecare persoană asigurată în sistemul naţional de sănătate poate cumpăra nouă măşti odată la 14 zile.

Taiwanul a lansat săptămâna trecută un program care-i stimulează pe cetăţeni să-şi doneze măştile chirurgicale pentru a-i ajuta pe oamenii din ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

Până marţi, 3,93 de milioane de măşti faciale au fost donate de cetăţeni, care au renunţat la cotele de măşti la care au dreptul pentru viitoare donaţii peste hotare, a precizat ministerul.

În aprilie, Taiwanul a donat 16 milioane de măşti altor ţări în primele două astfel de acţiuni de asistenţă umanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.