Petreceri aflate in toi DESFIINTATE de interventiile autoritatilor britanice – Peste 660 de party-uri au fost date peste cap doar in Manchester

0
62

Poliţia din Manchester a lansat joi un apel la populaţie să respecte măsurile de distanţare socială pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, după ce în ultimele patru zile a intervenit pentru a opri nu mai puţin de 660 de petreceri organizate în oraşul britanic, transmite DPA, citată de Agerpres.

Poliţiştii sunt îngrijoraţi că şi mai multe persoane ar putea decide să ignore măsurile de izolare la sfârşitul săptămânii, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în condiţiile în care şi vremea se anunţă bună.

De sâmbătă până joi, poliţiştii din Manchester au înregistrat 1.132 de încălcări ale măsurilor de izolare. Din această categorie au făcut parte 494 de petreceri organizate în case particulare şi 166 de petreceri stradale, precum şi zeci de încălcări legate de practicarea unor sporturi de echipă şi alte activităţi desfăşurate în comun în parcuri şi pe spaţiile verzi.

"Înţelegem dorinţa oamenilor de a petrece timp alături de familie şi de prieteni în perioada Paştelui, însă, este de importanţă vitală să respectăm recomandările guvernului", a susţinut şeful poliţiei din Manchester, Ian Hopkins.

"Trebuie să respectăm aceste lucruri pentru a ne proteja pe noi, familiile noastre, comunităţile în care trăim şi Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) prin prevenirea răspândirii acestei infecţii foarte contagioase", a mai susţinut şeful poliţiei din Manchester.

"Încurajez pe toată lumea să se bucure de aceste zile de acasă, alături de cei dragi cu care locuiesc, dar să nu socializeze şi cu alte persoane", a adăugat el.

Alţi şefi de poliţie şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la această situaţie şi au solicitat guvernului să le confere puteri sporite pentru a asigura respectarea măsurilor de izolare.

Nick Adderley, şeful poliţiei din Northamptonshire, în centrul Angliei, a precizat că ofiţerii din subordinea sa sunt pregătiţi să aplice fără compromisuri regulile.

"Din nefericire, există o mică minoritate de oameni în comitatul nostru care continuă să ia în derâdere restricţiile, în pofida eforturilor pe care le-am făcut pentru a le explica situaţia, şi, ţinând cont de miză, acest lucru este foarte dezamăgitor", a susţinut Adderley.

"Din acest motiv ne vom intensifica activitatea de patrulare şi vom amenda persoanele care încalcă restricţiile legate de COVID-19, fie că este vorba de persoane care se adună în locuri publice sau în casele altor oameni, sau care ies afară din motive neesenţiale", a subliniat el.

Poliţia din Northamptonshire poate da pe loc amenzi de 60 de lire sterline (75 de dolari) pentru încălcarea măsurilor de izolare. Persoanele care recidivează în încălcarea acestor măsuri pot primi amenzi de până la 960 de lire sterline.

Guvernul britanic le-a ordonat oamenilor să rămână în case, cu excepţia ieşirilor pentru a cumpăra alimente, pentru probleme medicale sau pentru a desfăşura exerciţii fizice individuale o dată pe zi.

Până miercuri, Marea Britanie a raportat peste 7.000 de decese puse pe seama noului coronavirus. Experţii guvernamentali estimează că mai multe sute de mii de britanici sunt deja infectaţi cu noul coronavirus, în timp ce oamenii de ştiinţă americani au prognozat că Marea Britanie va fi, probabil, ţara europeană cu cel mai mare număr al deceselor legate de COVID-19, mai notează DPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.