Pilotul Chuck Yeager, care a depasit bariera sunetului acum 73 de ani, a murit

0
34

Pilotul Chuck Yeager a murit la vârsta de 97 de ani. El era cunoscut drept „cel mai rapid om”, după ce, în 14 octombrie 1947, devenea primul om care depăşea pragul sonic, anunță MEDIAFAX.

Anunţul decesului lui Chuck Yeager său a fost făcut de soţia sa, Victoria, pe Twitter, luni noaptea.

„O viaţă incredibil de bine trăită, cel mai mare pilot al Americii”, a scris ea.

Pilotul curajos a avut nişte probleme de sănătate în ultimii ani, care au dus la complicaţii din cauza vârstei înaintate.

„Yeager nu era un pierzător. A fost un om incredibil de curajos. Pentru mine, el va reprezenta mereu sunetul libertăţii”, a declarat prietenul său şi fost coleg de echipaj, John Nicoletti.

În urmă că 73 de ani, Chuck Yeager, un pilot de încercare, devenea primul om care depăşea bariera sonică. Aparatul de zbor cu care a reuşit performanţa era o combinaţie de avion şi rachetă, ridicat la 13.000 de metri altitudine de un bombardier B-29.

Cel mai rapid om din lume a deschis un nou univers. Moştenirea ingenioasă şi curajoasă a pilotului a fost ecranizată în filmul din 1983, „Cursă spaţială” („The Right Stuff”) şi scrisă în cartea cu acelaşi nume.

Chuck Yeager a intrat în Forţele Aeriene în anul 1941, la vârsta de 18 ani. În 1943 a fost desemnat ca ofiţer de zbord de rezervă. Apoi a devenit pilot şi a fost trimis în Anglia.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a pilotat în 64 misiuni şi a doborât 13 avioane germane.

După război, Yeager a devenit instructor de zbor şi pilot de încercare.

Datorită muncii sale a primit în anul 1953 trofeul internaţional Harmon de către preşedintele american Eisenhower.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.