duminică, 26 mai, 2024

Planta banală care ameliorează gastrita

Distribuie:

Publicat:

Lucerna este apreciată ca plantă furajeră, dar este bine să ştii că are şi calităţi medicinale. Problemele digestive ca gastrita, precum şi cele de rinichi sunt câteva dintre indicaţiile plantei.

Întâlnită adesea pe câmpuri sau diverse terenuri, lucerna conţine numeroase vitamine esenţiale precum A, B, E, K, precum şi minerale importante cum sunt calciul, fierul, magneziul şi potasiul.

În scopuri medicinale, lucerna a fost utilizată pentru acţiunea diuretică. Planta ajută în special persoanele care se confruntă cu probleme precum retenţia de apă sau infecţiile tractului urinar. Folosirea unei plante naturale ca laxativ sau diuretic poate fi benefică, deoarece nu există substanţe chimice sau compuşi adăugaţi prin prelucrare care ar putea agrava problemele de sănătate.

Tratează gastrita

Favorizată de factori precum alcoolul, stresul, sau tratamente medicamentoase, gastrita este o inflamaţie a stomacului care impune câteva modificări în alimentaţie. Printre cele mai comune simptome ale acestei boli se numără durerile abdominale, arsurile, pierderea poftei de mâncare, greaţa şi indigestia. Datorită proprietăţilor sale nutritive, lucerna este un bun remediu pentru ameliorarea problemelor digestive. Dacă sunt administrate după masă, frunzele de lucernă ajută la asimilarea proteinelor, carbohidraţilor şi grăsimilor pe care le consumăm. Astfel, problemele precum indigestia, arsurile stomacale sau balonarea vor fi ameliorate.

Cntinuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img