sâmbătă, 25 mai, 2024

Plante care amelioreaza psoriazisul. Descopera puterea strugurilor de Oregon

Distribuie:

Publicat:

Oamenii au folosit plante medicinale pentru tratarea afectiunilor pielii de secole. Cercetari recente sustin ideea ca sunt plante care amelioreaza psoriazisul. Este o afectiune cutanata inflamatorie care se caracterizeaza prin pete rosii si leziuni cu aspect solzos, adesea pe coate, genunchi sau scalp.

Psoriazisul nu este o boala vindecabila. Cu toate acestea, tratamentele si remediile naturale pot ajuta oamenii care sufera de aceasta afectiune sa-si gestioneze simptomele. Exista in natura cateva plante care amelioreaza psoriazisul. Ele au potentialul de a reduce inflamatia sau de a incetini cresterea celulelor pielii. Toate aceste ajuta la diminuarea simptomelor psoriazisului. In acest articol veti descoperi remedii pe baza de plante care au dovedit in studii ca pot ajuta in tratamentul bolii.

Plante care amelioreaza psoriazisul: Mahonia aquifolium

Mahonia aquifolium (strugurii de Oregon) este un frumos arbust decorativ din specia Mahonia. Aceasta planta are un istoric de utilizare in tratarea afectiunilor inflamatorii, inclusiv psoriazisul. Mahonia aquifolium contine berberina, care poate ajuta la suprimarea inflamatiei provocata de psoriazis. Planta are si efecte antiproliferative, ceea ce inseamna ca poate incetini cresterea celulelor pielii. Aceasta abilitate ajuta lapsoriazis, deoarece in aceasta boala, celulele pielii se dezvolta prea rapid, ceea ce duce la pielea solzoasa.

Conform Centrului National pentru Sanatate Complementara si Integrativa (NCCIH) din SUA, strugurii de Oregon au cea mai puternica baza de dovezi intre toate remediile naturiste pentru tratarea psoriazisului. Mai multe recenzii, inclusiv doua publicate in 2015 si 2017, sustin ca Mahonia aquifolium poate ajuta la tratarea simptomelor psoriazisului. Poate fi folosit sub forma de ulei esential – diluati intotdeauna uleiurile inainte de folosire – sau tinctura. Puteti aplica, de asemenea, creme topice direct pe zonele pielii afectate de psoriazis.

Aloe vera reduce inflamatia

Desi Aloe vera este benefica pentru pielea uscata, in tratamentul psoriazisului, rezultate sunt amestecate. Cremele si gelurile care contin extract din planta Aloe vera au proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. Acestea pot ajuta la calmarea pielii si pot combate bacteriile care ar putea provoca infectii. NCCIH afirma ca exista unele dovezi ca Aloe vera ar putea ajuta cu psoriazis. O revizuire sistematica din 2013 a gasit un numar mic de studii care sugereaza un sprijin limitat in tratarea bolii pentru Aloe vera, impreuna cu Mahonia aquifolium si indigo naturalis – un alt remediu pe baza de plante.

O revizuire sistematica din 2017 a sugerat ca toate cele trei remedii pe baza de plante au fost cele mai bune pentru tratarea psoriazisului. Cu toate acestea, cercetatorii au adaugat ca sunt necesare mai multe dovezi. Pentru psoriazis, aplicati un gel topic de aloe vera pe leziunile cutanate provocate de psoriazis.

Plante care amelioreaza pasoriazisul: Indigo naturalis

Indigo naturalis, cunoscut si sub numele de qing dai, este un medicament traditional chinez pe baza de plante. Oamenii il folosesc pentru tratarea afectiunilor pielii. Contine un extract din frunzele mai multor specii de plante, inclusiv Indigofera tinctoria, baphieacanthuscusia, Isatis tinctoria, Polygonum tinctorium si Isatis indigotica.

Studiile clinice recente sugereaza ca tratamentul poate ajuta in psoriazis, iar o revizuire sistematica din 2015 a constatat ca, impreuna cu Mahonia aquifolium, indigo naturalis a fost un remediu eficient pentru aceasta boala. Un studiu din 2017 a inclus 24 de persoane cu psoriazis moderat. Subiectii au primit fie indigo naturalis, fie placebo timp de 8 saptamani. Dupa acest timp s-a constatat ca persoanele din grupul care a primit indigo naturalis au avut simptome mai putine decat cele din grupul placebo. De asemenea, au avut nivel mai mic de interleukin-17 (IL-17), care este un marker al inflamatiei la persoanele cu psoriazis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img