duminică, 21 aprilie, 2024

Politist vasluian participant la o misiune in Afganistan-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, 11 februarie 2015, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc ceremonia ocazionata de intoarcerea din Afganistan a ultimului contingent de ofiteri si subofiteri ai MAI care au participat la misiunea NATO-ISAF.

Cu aceasta ocazie, viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea a acordat Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne sefului contingentului, in semn de apreciere a profesionalismului si a modului in care a coordonat echipa MAI in aceasta misiune internationala.

”Domnule colonel, ca sef de contingent, vreau sa considerati aceasta inalta distinctie ca pe o recunoastere a muncii in echipa, a efortului comun de a duce la indeplinire, cu onoare si patriotism, misiunea care v-a fost incredintata. Militarii de cariera stiu cel mai bine ca orice reusita se datoreaza echipei, camarazilor alaturi de care lupta, acelor oameni pe care te poti baza, carora le incredintezi in orice clipa chiar viata ta pentru reusita misiunii”, a subliniat vicepremierul Gabriel Oprea. 

Totodata, viceprim-ministrul Gabriel Oprea i-a asigurat pe cei care au participat la misiune de sprijinul sau si a subliniat ca este foarte important pentru un militar care participa la astfel de misiuni sa aiba garantia ca drepturile sale si ale familiei sunt respectate si aparate. 

”Este foarte important ca militarii aflati in misiune, pe campul de lupta, sa aiba increderea ca in tara, familia, colegii, statul roman le sunt alaturi, indiferent de ce s-ar intampla. Si am spus intotdeauna ca altfel mergi, mai ales in linia intai, in teatrele de lupta, cand stii ca te poti baza pe stat, in cazul nostru pe Ministerul Afacerilor Interne, pe colegi, ca sunt alaturi de familia, de copiii tai, inclusiv in fata sacrificiului suprem. Cred ca este cel mai important lucru, acest simbol care se regaseste doar in institutiile de forta, din domeniul securitatii nationale, aparare, ordine publica, siguranta nationala, ca noi nu lasam pe nimeni in urma!” a mai spus vicepremierul Gabriel Oprea.

In cadrul ceremoniei, viceprim-ministrul Gabriel Oprea a acordat distinctii pentru participarea la operatii in afara teritoriului statului roman pentru ofiterii si subofiterii care au participat la misiune, adaugand ca, in calitate de om format in sistemul de securitate nationala, intelege ca ”aceasta meserie nu inseamna doar ore de antrenament si misiuni zilnice, ci, in primul rand, riscuri asumate si sacrificii, la mii de kilometri de tara, departe de familie”.

In acest context, viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne a reiterat faptul ca Romania isi va respecta, in continuare, angajamentele luate in cadrul Coalitiei.

”In acest context, va reamintesc faptul ca, potrivit hotararii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Ministerul Afacerilor Interne este in masura sa puna la dispozitie in anul 2015, in functie de prioritatile strategice nationale, pana la 1.183 de militari si politisti, pentru misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, desfasurate sub egida, mandatul sau comanda ONU, UE, NATO si respectiv OSCE”, a explicat viceprim-ministrul Gabriel Oprea.  

Conducatorul contingentului, colonelul Robert Matei, a raportat “Misiune indeplinita!” si a exprimat aprecierea pentru sprijinul constant pe care conducerea Ministerului Afacerilor Interne l-a manifestat fata de ofiterii si subofiterii care au participat la misiune.

”Va multumim pentru deosebita onoare pe care ne-ati facut-o intampinandu-ne la intoarcerea din misiune si pentru inaltele distinctii acordate astazi! Va multumim tuturor pentru sprijinul acordat si pentru faptul ca v-am simtit alaturi de noi in toata aceasta perioada!”, a spus seful contingentului Ministerului Afacerilor Interne.

La finalul ceremoniei, viceprim-ministrul Gabriel Oprea a primit, din partea colonelului Robert Matei si a membrilor contingentului, Placheta Misiunii Fortei Internationale de Securitate si Asistenta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img