marți, 30 aprilie, 2024

Polonia respinge solicitarea de plecare a selecţionerului Paulo Sousa

Distribuie:

Publicat:

Federaţia poloneză de fotbal (PZPN) a dezvăluit că a refuzat cererea portughezului Paulo Sousa de a-şi rezilia contractul de selecţioner al echipei sale naţionale, transmite Xinhua, potrivit Agerpres.

Sousa, 51 ani, a preluat în ianuarie 2021 selecţionata Poloniei, care în luna martie urmează să participe la play-off-ul de calificare la Cupa Mondială din 2022. În primul meci, pe 24 martie, Polonia va da replica Rusiei la Moscova.

Preşedintele PZPN, Cezary Kulesza, a confirmat că a primit cererea lui Sousa de reziliere a contractului şi l-a criticat deschis, duminică, pe tehnicianul portughez în interviurile din presa locală.

''Trebuie să fiu sincer şi să spun că nu m-am aşteptat la o asemenea surpriză de Crăciun din partea antrenorului. Paulo Sousa a încercat să-şi justifice cererea de a rezilia contractul prin acord amiabil, dar cuvintele lui nu m-au convins deloc. El chiar a susţinut că este timpul potrivit pentru a termina contractul din perspectiva ambelor părţi. Din perspectiva noastră, este un moment absolut fatal. Curând vom juca cele mai importante meciuri din ultimii ani'', a spus Kulesza.

Sousa a antrenat în cariera sa echipe ca Leicester City, Videoton, FC Basel, Fiorentina şi Bordeaux. Conform presei braziliene, lusitanul se află în negocieri cu Flamengo Rio de Janeiro, finalista competiţiei Copa Libertadores în 2021.

''Antrenorul mi-a spus că vrea să plece pentru că are ofertă de la unul dintre cele mai bune cluburi din lume. O asemenea cerere este o lipsă de respect faţă de noi toţi, fani, jucători, angajaţi ai federaţiei'', a adăugat şeful PZPN.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img