luni, 6 mai, 2024

Preşedintele ASLO: ‘Piaţa de leasing operaţional a depăşit nivelul de 77.000 de unităţi în administrare, în 2021’

Distribuie:

Publicat:

Piaţa de leasing operaţional a crescut în linie cu piaţa auto, depăşind la finalul anului 2021, potrivit estimărilor ASLO, nivelul de 77.000 de unităţi în administrare, a declarat joi preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO), Bogdan Apahidean.

El a precizat că reprezintă o creştere de peste 8.000 de autovehicule, respectiv 12% faţă de finalul anului 2017, ultimul an cu date disponibile despre volume.

În aceaşi perioadă, 2017-2021, înmatriculările de autoturisme şi autovehicule utilitare uşoare au crescut cu 13%.

Totodată, ponderea produsului full-service a crescut spre 90%, "demonstrând că această variantă asigură cele mai mari beneficii oferite de externalizarea administrării flotelor auto".

"Piaţa de leasing operaţional a trecut prin mai multe provocări pe parcursul ultimilor cinci ani: investigaţia Consiliului Concurenţei, pandemia, termenele prelungite de livrare a autovehiculelor, peste toate suprapunându-se şi incertitudinile rezultate din situaţia din Ucraina. Cu toate acestea, piaţa şi-a continuat creşterea, confirmând importanţa acestui serviciu în achiziţia şi utilizarea autovehiculelor", a menţionat Bogdan Apahidean, potrivit Agerpres.ro.

Conform datelor centralizate de Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional, în topul primelor cinci companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Autonom Services şi BCR Fleet Management.

Bogdan Apahidean a mai spus că, în acest an, ASLO pregăteşte un demers pe lângă Autoritatea Fondului de Mediu în vederea extinderii accesului la eco-tichete.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img