sâmbătă, 18 mai, 2024

Președintele Ucrainei face apel la pace! “În cine tragem? Ce bombardăm?”

Distribuie:

Publicat:

Cu doar câteva ore înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, președintele Volodimir Zelenski a făcut apel la pace, printr-o declarație de presă emoționantă. Acesta a ținut un discurs în limba sa natală, rusa, adresându-se direct cetățenilor ruși.

Președintele Ucrainei a făcut apel la pace

Volodimir Zelinski și-a început discursul spunând că vrea să se adreseze cetățenilor Rusiei în mod direct, nu în calitate de președinte, ci în calitate de cetățean al Ucrainei. El a precizat că le vorbește rușilor la fel cum ar face-o cetățenilor țării pe care o conduce.

Ucraina din știrile tale și Ucraina din viața reală sunt două locuri complet diferite, iar diferența este că cea din urmă este reală. Îți spun că suntem naziști. Dar cum poate un popor care a pierdut opt ​​milioane de vieți pentru a-i învinge pe naziști să susțină nazismul? Cum pot fi nazist? Spune-i-o bunicului meu, care a luptat în al Doilea Război Mondial ca infanterist sovietic și a murit colonel într-o Ucraina independentă, sunt cuvintele lui Volodimir Zelinski.

Volodimir Zelinski: În cine tragem? Ce bombardăm?

Președintele Ucrainei le-a transmis rușilor că li s-au spus lucruri neadevărate și le-a pus câteva întrebări prin care aceștia să înțeleagă care este poziția lui în această situație extrem de tensionată. Volodimir Zelinski a ținut să precizeze că nu urăște cultura rusă, că vecinii îmbogățesc întotdeauna culturile celuilalt, dar cu toate astea, rușii și ucrainienii sunt diferiți – diferență care nu este un motiv de dușmănie.

Ți-au spus că voi ordona un atac asupra Donbasului, voi ordona împușcături și bombardamente fără discriminare. Acest lucru duce la câteva întrebări – unele foarte simple. În cine tragem? Ce bombardăm? Donețk, pe care l-am vizitat de zeci de ori? Unde m-am uitat în chipurile oamenilor, în ochii lor? Strada Artyoma, unde m-am plimbat cu prietenii? Arena Donbas, unde am susținut băieții noștri împreună cu băieții ucraineni la Campionatele Europene?, sunt cuvintele președintelui Ucrainei.

Citește și: România cere activarea Articolului 4 din Tratatul NATO. Ce presupune acest lucru

Din nefericire, la doar câteva ore distanță de la acest discurs emoționant, Rusia a invadat Ucraina. Au avut deja explozii în mai multe regiuni, precum și la Aeroportul din Kiev.

Potrivit unor informații apărute în presă, companiile aeriene din Europa au fost avertizate că orice aparate de zbor civile care trec prin apropierea graniţelor Ucrainei sunt supuse unui “mare risc” să fie luate la ţintă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img