Preţurile petrolului au crescut vineri, dar pe ansamblul săptămânii au scăzut

0
47

Preţurile petrolului au crescut vineri, dar pe ansamblul săptămânii au scăzut, după ce autorităţile sanitare din China au atenuat unele dintre restricţiile dure ale ţării legate de Covid-19, mărind speranţa îmbunătăţirii activităţii economice şi a cererii în principalul importator de ţiţei din lume, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 2,32 dolari, la 95,99 dolari pe baril, extinzând o creştere de 1,1% faţă de sesiunea anterioară, dar scăzând cu 2,6% pe ansamblul săptămânii.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 2,49 dolari, sau cu 2,9%, la 88,96 dolari pe baril, după ce au urcat cu 0,8% în sesiunea anterioară, dar au scăzut cu aproape 4% în cursul săptămânii.

Atenuarea restricţiilor în China include reducerea cu două zile a timpului de carantină pentru contactele apropiate cu cazurile şi călătorii care sosesc, precum şi eliminarea unei penalităţi pentru companiile aeriene pentru introducerea de pasageri infectaţi.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.