luni, 20 mai, 2024

Premierul Ciucă la Fabrica Bosh de la Jucu: Companiile în continuă extindere reprezintă poli de dezvoltare pentru regiunile în care își desfășoară activitatea

Distribuie:

Publicat:

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a vizitat Fabrica Bosch din Jucu, județul Cluj, una dintre cele două unități de producție ale companiei Bosch în România, care activează pe plan local din anul 2013.

În discuțiile cu managementul companiei, premierul Ciucă a apreciat continua dezvoltare pe care a cunoscut-o an de an această societate, prin investiții în creșterea capacității de producție și de logistică, în noi tehnologii și echipamente de ultimă oră, precum și prin extinderea portofoliul de produse. În prezent, fabrica Bosch Cluj are trei hale cu o suprafață de producție de 50.000 de metri pătrați, suprafața totală construită fiind de 140.000 de metri pătrați. Investiția totală, de la deschiderea fabricii, se ridică la peste 465 milioane de euro, iar începând cu 2013, compania a beneficiat de ajutor de stat de 60 de milioane de euro.

”Fabrica de la Jucu este, de mulți ani, într-o continuă și rapidă extindere a producției și activităților de cercetare-inovare. Pentru această regiune este un pol de dezvoltare, cu beneficii semnificative în domeniul cercetării, al atragerii de noi investiţii generatoare de locuri de muncă înalt calificate şi bine plătite. Datorită investitorilor precum Bosch, a promovării unei politici orientate spre investiții, România înregistrează în primul trimestru al acestui an cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană”, a spus premierul Ciucă.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img