marți, 21 mai, 2024

Premierul Republicii Moldova şi-a exprimat încrederea că vizita la Bruxelles va pune bazele pentru impulsionarea relaţiilor cu Uniunea Europeana

Distribuie:

Publicat:

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a avut luni, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, informează într-un comunicat de presă Direcţia comunicare şi protocol a guvernului de la Chişinău.

Natalia Gavriliţa a mulţumit înaltului oficial european pentru susţinerea pe care Consiliul European o oferă Republicii Moldova, apreciind că acest suport este extrem de important pentru consolidarea proceselor democratice, reformarea justiţiei şi instituţiilor statului, relansarea economică şi crearea de locuri de muncă, şi creşterea bunăstării cetăţenilor.

Totodată, oficialii au avut un schimb de opinii referitor la priorităţile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care urmează să aibă loc în decembrie.

Referindu-se la priorităţile Guvernului pe care îl conduce, Natalia Gavriliţa a vorbit despre reforma justiţiei şi anticorupţie, inclusiv investigarea fraudei bancare, gestionarea pandemiei COVID-19 şi pachetul de suport economic şi social necesar pentru relansarea creşterii economice.

Charles Michel, la rândul său, a menţionat: 'UE este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova şi agenda de reforme ambiţioase pe care şi-o propune. Republica Moldova este un partener important şi prioritar pentru noi', informează Agerpres.ro.

Premierul de la Chişinău şi-a exprimat încrederea că actuala vizită va pune bazele pentru impulsionarea relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeana, astfel încât, în următoarea perioadă, să fie posibilă avansarea dialogurilor la nivel înalt pe securitate, justiţie, energie.

În context, Natalia Gavriliţa a menţionat ca Republica Moldova este interesată de extinderea domeniilor de cooperare, dar şi de dezvoltarea în continuare a politicilor naţionale în conformitate cu Acordul de Asociere, menţionează comunicatul guvernului de la Chişinău.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img