marți, 5 decembrie, 2023

Presedintele CE incepe o vizita in Republica Moldova, inainte de semnarea Acordului de Asociere cu UE

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, se afla miercuri si joi intr-o vizita in Republica Moldova, in cadrul unui turneu care include si Georgia, in contextul in care cele doua tari urmeaza sa semneze la 27 iunie Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, anunta un comunicat al CE.

 Potrivit comunicatului, presedintele Comisiei Europene se va intalni la Chisinau cu premierul Iurie Leanca, cu presedintele Nicolae Timofti, cu presedintele Parlamentului, Igor Corman, si va participa la Conferinta Investitionala Republica Moldova – Uniunea Europeana.

De la Chisinau, Jose Manuel Barroso va merge in Georgia, intr-o prima vizita oficiala, unde va avea intrevederi cu premierul Irakli Garibasvili si cu presedintele Ghiorghi Margvelasvili. De asemenea, presedintele CE va sustine un discurs la Conferinta Investitionala de la Tbilisi. Presedintele Comisiei Europene isi incheie vineri turneul in regiune cu o vizita oficiala in Azerbaidjan, precizeaza comunicatul CE.

Republica Moldova si Georgia au parafat Acordul de Asociere cu UE la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, in noiembrie anul trecut. Dupa semnare, Acordul de Asociere urmeaza sa fie ratificat de parlamentele celor 28 de state membre UE si de Parlamentul European, inainte de a intra in vigoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img