luni, 29 aprilie, 2024

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, discurs la Ambasada SUA: “Cooperarea dintre Romania si SUA in plan politic, militar si de securitate au ajuns la un nivel exceptional”

Distribuie:

Publicat:

Klaus Iohannis a participat, astazi, la receptia oferita de Ambasada Statelor Unite din Romania.

Iata declaratiile facute de Klaus Iohannis

Doamnelor si domnilor, ne alaturam aniversarii prietenilor si partenerilor nostri americani, in anul Centenarului Romaniei moderne. Istoria Romaniei, cea de dinainte de 1989, dar si prin evenimente mai recente ne aminteste constant ca democratia nu trebuie luata drept un dat garantat, poate ca aceasta este cea mai mare lectie pe care trebuie sa ne-o insusim la acest bilant de 100 de ani de ani de devenire moderna

Reiterez determinarea Romaniei pentru dezvoltarea si extinderea parteneriatului nostru strategic, pe toate dimensiunile sale, asa cum am convenit cu domnul presedinte Trump, la excelenta intalnire de acum un an.

Cooperarea dintre Romania si SUA in plan politic, militar si de securitate au ajuns la un nivel exceptional. Incurajez, totodata, identificare de solutii creative si eficiente pentru a consolida in continuare si dimensiunea economica, inclusiv prin investitii si proiecte de afaceri comune in domenii strategice de interes reciproc cum este, de exemplu, cel Energetic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img