duminică, 5 mai, 2024

Prietenii i-au făcut cadou o lucrare penală

Distribuie:

Publicat:

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un bărbat, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, ce s-a dovedit a fi fals.

În data de 01 iunie a.c., în jurul orei 21.50, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului pentru trecerea frontierei, un tânăr, cetățean din R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, pasager într-un microbuz, cu destinaţia Germania.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit asupra bărbatului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, având imprimate datele și fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat că permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră a fost un cadou primit de la prietenii prezenţi la petrecerea organizată cu prilejul zilei sale de naştere.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img