sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Primele amintiri pe care le ai din copilarie s-ar putea sa nu fie reale

Distribuie:

Publicat:

Cercetatorii au realizat unul dintre cele mai ample studii privind primele amintiri ale oamenilor, iar rezultatele sugereaza ca 40% dintre ei aveau o prima amintire fictiva. Cercetarile recente indica faptul ca primele amintiri ale oamenilor  au loc la varsta de trei ani. Insa, conform studiului realizat de specialistii din cadrul universitatilor din Londra, Bradford si Nottingham, 38,6 dintre cei 6.641 de subiecti analizati au declarat ca au amintiri chiar de la doi ani sau mai devreme, iar 893 dintre persoane au declarat ca detin amintiri de la un an sau mai devreme. 

Conform descopera.ro, care citeaza Science Daily, acest lucru a fost observat mai mult la persoanele varstnice. Dupa ce au analizat continutul, limbajul, natura si detaliile descriptive ale primelor amintiri exprimate de subiecti, cercetatorii au descoperit ca acestea nu aveau cum sa se formeze. Avand in vedere ca acestea ar fi amintiri de la doi ani sau mai devreme, specialistii sustin ca  ele sunt de fapt fragmente ale unor experiente initiale, precum relatiile cu familia sau sentimentul de tristete si cele pe care le-au observat din fotografii sau le-au aflat de la rude 

Asadar, ceea ce isi aminteste subiectul este alcatuit din fragmente si povesti despre copilaria lui, ele nefiind considerate amintiri. In timp ce ne dezvoltam aceste experiente, ne revin in minte si in cele din urma se transforma in „amintiri”. Astfel de amintiri fictionale au fost observate cel mai des la persoane de varsta mijlocie sau la cele varstnice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img