Primele consultari americano-israeliene de la instalarea administratiei Biden

0
71

 

Statele Unite ale Americii şi Israelul vor organiza, joi, prima reuniune de consultare strategică de la începerea mandatului Administraţiei Joseph Biden, anunţă Casa Albă, conform cotidianului Times of Israel.

Reuniunea Grupului Consultativ Strategic (SCG) SUA-Israel se va derula în format virtual şi va fi prezidată de Jake Sullivan, consilierul preşedintelui Joseph Biden pentru Securitate Naţională, şi de Meir Ben-Shabbat, directorul Consiliului israelian de Securitate Naţională.

"Discuţiile se vor concentra pe probleme regionale, pornind de la consultările strânse pe care cele două părţi le-au avut în ultimele luni", anunţă Preşedinţia SUA.

"Reuniunea se înscrie în cadrul dialogului mai larg dintre Statele Unite şi Israel pe toate temele de importanţă bilaterală, pornind de la dialogul dintre naţiunile noastre în timpul precedentelor administraţii", subliniază Casa Albă.

Una dintre principalele teme ale reuniunii va fi abordarea faţă de activităţile Iranului. Israelul nu este de acord cu intenţia Administraţiei Joseph Biden de readucere a Statelor Unite în Acordul nuclear. Noul ambasador israelian la Washington, Gilad Erdan, a avertizat că Israelul s-ar putea disocia de strategia Administraţiei Joseph Biden privind programul nuclear iranian în cazul în care Statele Unite revin în Acordul atomic din 2015.

Preşedintele Joseph Biden a transmis că Statele Unite ar putea reveni în Acordul nuclear iranian, însă a cerut clauze suplimentare, care să limiteze activităţile balistice iraniene şi influenţa regională a Teheranului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.