duminică, 26 mai, 2024

Primele informatii pe SURSE – Ce discuta premierul Dancila cu socialistii din Parlamentul European

Distribuie:

Publicat:

Premierul Viorica Dăncilă discută, miercuri, la Bruxelles, cu socialiștii din Parlamentul European despre statul de drept, dar despre și referendumul pentru familia tradițională, au declarat pentru MEDIAFAX surse din grupul S&D din PE, scrie Mediafax.

Surse din grupul socialist din Parlamentul European au declarat pentru MEDIAFAX că printre temele de dezbatere care vor fi abordate la dezbaterea de la Bruxelles la care participă, miercuri, premierul Viorica Dăncilă se află „statul de drept” și „referendumul pentru familie”.

La dezbaterea care are loc în grupul S&D din PE participă și ministrul Justiției, Tudorel Toader. Potrivit agendei oficiale a ministrului, postată pe site-ul ministerului, Toader efectuează miercuri o „deplasare la Bruxelles unde se va alătura delegației guvernamentale”.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, marți, liderului grupului Partidului Popularilor Europeni, Manfred Weber, în contextul dezbaterii care va avea loc, la începutul lunii octombrie, în Parlamentul European, că Guvernul român are disponibilitatea pentru dialog cu reprezentanții instituțiilor europene.

"Premierul Viorica Dăncilă a avut un schimb deschis de opinii cu interlocutorul său cu privire la situația din România, în perspectiva dezbaterii care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie, subliniind disponibilitatea sa și a Guvernului pentru un dialog deschis cu reprezentanții instituțiilor europene pe toate subiectele de interes. Premierul a reafirmat și cu această ocazie atașamentul Guvernului României față de principiile și valorile democratice", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, remis marți MEDIAFAX.

La întrevederea premierului Dăncilă cu Manfred Weber au mai participat europarlamentarul Dan Nica și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat, marți, cu președintele grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, Udo Bullmann, prezentându-i acestuia "situația reală" din România. Șeful Executivul a reafirmat atașamentul față de valorile europene, a informat Guvernul.

Premierul Viorica Dăncilă efectuează, marți și miercuri, o vizita de lucru la Bruxelles, unde are o serie de întrevederi cu lideri ai grupurilor politice din Parlamentul european, comunicatul de presă al Executivului nefăcând referire și la discuțiile despre protestele din 10 august.

Parlamentul European va dezbate, în plenul de la începutul lunii octombrie, asupra protestelor violente din 10 august, a anunțat, pe Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureșan. De regulă, la astfel de discuții poate participa și premierul țării respective, în acest caz premierul Viorica Dăncilă.

Decizia organizării unei dezbaterii pe marginea violențelor de la protestul care a avut loc pe 10 august în Piața Victoriei a fost luată în unanimitate de Conferința Președinților Parlamentului European, formată din liderii grupurilor politice și președintele PE. Propunerea a fost făcută de grupul Verzilor din Parlamentul European.

Citește și: Victor Ponta face anunțul care DINAMITEAZĂ coaliția de guvernare – Va semna inițiativa PNL de schimbare a lui Dragnea de la Camera Deputaților .

 

Pe 17 august, liderii Grupului Verzilor din Parlamentul European cereau Comisiei Europene să activeze mecanismul de apărare a statului de drept în cazul României, în contextul protestelor antiguvernamentale violente care au avut loc la Bucureşti, relatează cotidianul The Guardian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img